Vålerenga jubler for Mjøndalen

Og RBK trakk Løv-Ham.

REGJERENDE MESTER: Vålerenga kom seg til åttendelsfinalen ved å slå Ull/Kisa 5-3 på onsdag. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
REGJERENDE MESTER: Vålerenga kom seg til åttendelsfinalen ved å slå Ull/Kisa 5-3 på onsdag. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

|||ULLEVAAL (Dagbladet.no): Flere av eliteserielagene sleit i cupens tredje runde, og bare 11 av 16 lag lå i potten da åttendelsfinalene ble trukket i dag.

Som de fleste andre tippeligalag håpet også Vålerenga på en motstander fra 1. divisjon. Direktør Pål Breen er derfor veldig fornøyd med at de nå skal møte Mjøndalen.

- Dette var akkurat som vi håpet på og nå skal vi lage fest i Mjøndalen. Vi skal gå hele veien og ville helst ha Mjøndalen eller Løv-Ham. Men dette blir ikke enkelt, sier VIF-direktør Pål Breen til TV 2.

Fornøyd Hoftun
Mjøndalen-trener Vegard Hansen skjønner Vålerenga-direktøren godt.

- For oss er dette bare gøy. Jeg skjønner at tippeligalagene helst vil møte lag fra Adeccoligaen, sier Hansen.

Rosenborg er nok også tilfreds med trekningen, for serielederne skal møte Løv-Ham i åttendelsfinalen. Bergenserne viste derimot at de er kapable til å hamle opp med topplagene i Norge, da de i går slo ut Start etter straffesparkkonkurranse i går kveld.

- I utgangspunktet skal det være lettere å møte et Adecco-lag, så sånn sett er vi fornøyd med at vi ikke trakk noen fra Tippeligaen. Men når det er sagt, så viser Løv-Hams seier mot Start at kvalitetsforskjellen ikke er så stor. Uansett må vi slå alle på vår vei om vi skal nå en cupfinale, sier Erik Hoftun til RBK.no.

Finalereprise
Det er tre reine tippeligaoppgjør i neste runde. Lyn møter Brann, akkurat som i cupfinalen i 2004. Da vant bergenserne hele 4-1, men nå kan den kriserammede Oslo-klubben få revansje.

- Jeg ønsket meg egentlig Løv-Ham, men Lyn er greit. Vi slo dem jo nettopp og jeg scoret to mål, sier Erik Huseklepp til Brann.no.

Lillestrøm trakk igjen Stabæk. De to lagene møttes i semifinalen i 2007 og da vant Kanarifuglene 2-0 på Åråsen - en kamp som huskes spesielt for Arild Sundgots soleklare hands. LSK vant seinere den høsten finalen mot Haugesund.

Da Torgeir Bjarmann, LSKs mann på Ullevaal, skulle trekke Lillestrøms motstander, var det bare tre lag igjen i potten - Rosenborg, Odd og Stabæk.

- Av de tre var det helt greit at det ble Stabæk. Vi hadde en positiv opplevelse mot dem i vår (uavgjort i serieåpningen), sier Bjarmann til LSK.no.

Det siste eliteserieoppgjøret er mellom Fredrikstad og Odd.