Vålerenga jublet for første seier på 63 dager

- Etterlengtet, sier Martin Andresen.

SANDNES (Dagbladet): Sandnes Ulf - Vålerenga 0-2

Med 10. plass på tabellen, en trener på nåde, exit i cupen - og en spiller med intern karantene etter bytur - har Vålerenga vært inne i en tøff tid.
 
Før sesongen snakket Martin Andresen høylytt om gull. Sannheten er at det meste har vært tull.
 
Men søndag kveld fikk Vålerenga en etterlengtet opptur da de slo Sandnes Ulf 2-0 borte. Sist gang Oslo-klubben vant i Tippeligaen, var mot Fredrikstad 6. mai.
 
Vålerenga bykset tre plasser opp på tabellen, og dermed får Andresen arbeidsro den neste uka.

- Det var bedring, så vi er godt fornøyde med å holde nullen igjen og at vi scorer to mål, og at vi har muligheten til å score flere, så får vi bli enda mer nøyaktige til neste kamp forhåpentligvis, sier Martin Andresen til TV 2 etter kampen.

ENDELIG TRE POENG: Håvard Nielsen blir gratulert av lagkameratene etter å ha sendt Vålerenga opp i 1-0. Foto: Scanpix
Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
ENDELIG TRE POENG: Håvard Nielsen blir gratulert av lagkameratene etter å ha sendt Vålerenga opp i 1-0. Foto: Scanpix Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix Vis mer

- Hvor etterlengtet var dette? Det var den første seieren på to måneder.

- Det var jo da etterlengtet, naturligvis. Godt sagt, svarte Andresen overfor TV-kanalen.
 
Fikk til ingenting 1. omgang ble aldri noen stor forestilling på Sandnes Idrettspark. Vålerenga ville mest, og fikk til noen småfikse kombinasjoner. Håvard Nielsen og Martin Pusic var to av spillerne som markerte seg denne solfylte kvelden.
 
Sandnes Ulf fikk til ingenting i starten av kampen. Og laget ble straffet hardt.
 
Allerede etter åtte minutter sendte Nielsen Vålerenga i ledelsen. Han fikk en perfekt ball i bakrommet. Alene med keeper Bo Andersen opptrådte han bestemt, og satte ballen i det lengste hjørnet.
 
Scoringen satte fyr på de tilreisende supporterne fra Klanen. De brukte store deler av 1. omgang til å synge og rakke ned på bønder.
 
Etter 35 minutter kunne Bojan Zajic sendt gjestene opp i 2-0. Vålerenga fikk frispark utenfor 16-meteren. Serberen skrittet opp avstanden til ballen som Cristiano Ronaldo, og inntok bred beinstilling. Skuddet gikk i tverrliggeren.
 
I den påfølgende situasjonen mente Vålerenga seg snytt for hands. Simon Larsen skjøt tilsynelatende i hånda på Bjørnar Holmvik. Men dommeren vinket spillet videre.
 
Rett på keeper Sandnes Ulf åpnet 2. omgang best. Etter tre minutter headet Tommy Høiland — mer solbrun enn noen gang — ballen rett på Lars Hirschfeld. Han fikk ballen i målgården, men utnyttet ikke sjansen slik en goalgetter skal.
 
Sola skinte fra skyfri himmel, og fra kioskene på stadion hentet folk seg pizza og brus. Én time ut i kampen var nok dette den største beholdningen for flere av hjemmesupporterne.
 
For det ble ikke bedre ute på banen.
 
Etter 62 minutter økte Andreas Nordvik Vålerengas ledelse til 2-0. På hjørnespark møtte han ballen på første stolpe, og headet den kontant i mål.

«Nå er det stille i fjøset», sang Klanen.
 
Og:

«Hører dere bønda nå? Nei, nei.»
 
Sandnes Ulf hadde ikke noe skyts å sette inn. Gilles Ondo var nærme på en heading, men det ville seg ikke.
 
Vålerenga reiste tilbake til Oslo med tre poeng i kofferten.

1-0: Håvard Nielsen sender hovedstadslaget i ledelsen i 1. omgang.
1-0: Håvard Nielsen sender hovedstadslaget i ledelsen i 1. omgang. Vis mer

Og slukket noen av flammene som har slikket oppover klubbhuset på Valle de siste ukene.