Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vålerenga kan bli mosegrønne

Vurderer å gå tilbake til røttene.

(Dagbladet.no): Årsmøtet i Vålerenga kan få en følelsesladdet sak å forholde seg til: Mosegrønne drakter.

For de aller første draktene (rundt 1913) hadde nemlig denne fargen. Og nå lanserer profilansvarlig Lene Carr i Vålerenga idéen om ta i bruk grønnfargen igjen.

- Det startet med historien om hvordan draktfargene oppstod, både de grønne, og så de fargene vi har i dag. Dette er en historie vi har lyst å fortelle dersom det går gjennom at vi kan bruke noe grønt. Alle fargene våre er egentlig basert seg på tilfeldigheter, men er jo nå dypt forankret. Tar vi inn den grønne, er vi historisk komplett. Det vil bli veldig flott, sier hun til klubbens egne hjemmesider.

Gamle orginale fargen

Carr beroliger alle urolige sjeler: Det er bortedrakten som kan bli mosegrønn, og det er heller ikke snakk om et helgrønt valg.

Og fortsatt står den helhvite bortedrakte høyt i kurs.

- Den tror jeg alle er veldig fornøyd med. Men pga av ulike krav fra dommere, linjemenn TV osv, hender det at laget ikke får spille i helhvit, og da ender det kanskje med hvit overdel, blå shorts, og røde eller hvite strømper. Det er ikke helt Vålerenga det da faktisk. I slike tilfeller kunne det vært et bedre alternativ å ha med den gamle original-fargen, sier Carr.

<B>MOSEGRØNNE PÅ BORTEBANE?:</B> Vålerenga-gutta kan bli mosegrønne i draktveien neste sesong - om årsmøtet vil.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media