Vålerenga kan bli politianmeldt

Inngikk sponsoravtale med spillselskap.

(Dagbladet.no:) Vålerenga Trolls, klubbens amerikanske fotballag, har inngått en sponsoravtale som trolig er i strid med norsk lov. Årsaken er at selskapet Centrebet er et utenlandsk spillselskap, og disse har ikke lov til å reklamere i Norge.

- Vi har hørt noen rykter om dette allerede, men har ikke sett på saken ennå, sier rådgiver Kjartan Møller i Lotteritilsynet til Dagbladet.no.

Han forteller at all markedsføring av pengespill og lotteri som ikke er godkjent av Lotteritilsynet er ulovlig - og utenlandske selskaper er ikke godkjent.

- Det er ikke usannsynlig at vi kommer til å ta tak i denne saken, sier Møller.

- Kan straffes

- Dersom noen markedsfører et pengespill som ikke har tillatelse kan de straffes, opplyser Møller.

Han understreker at han snakker på generelt grunnlag, og sier også at Lotteritilsynet i de fleste tilfeller først vil informere om lovgivningen og be om stans av markedsføringen - før de eventuelt vil anmelde de involverte.

- Det vil alltid være naturlig å gripe inn minst mulig, sier Møller.

Enga står på sitt

I Vålerenga Trolls tar de imidlertid dette med knusende ro.

- Vi ser faren for at en anmeldelse kan komme, men den vurderingen vil vi først ta etter hvert, sier PR- og markedsansvarlig Atle Enersen til Dagbladet.no.

Han mener at forbudsgrunnlaget er tynt, og mener det er et definisjonsspørsmål.

- I tillegg finnes det ikke et ekte grunnlag for monopol i Norge.

- Hvorfor har dere valgt Centrebet?

- Vi fant en sponsor som var villig til å gå inn med en hyggelig sum penger, som i tillegg står sporten nær. Vi får ingen tippemidler fra Staten, men en del av midlene fra Centrebet er øremerket våre yngre avdelinger.