NY STADION?:  Slik ser drømmen om Vålerenga Stadion ut. Illustrasjon: Pål T. Rørby / Lille Frøen arkitekter
NY STADION?: Slik ser drømmen om Vålerenga Stadion ut. Illustrasjon: Pål T. Rørby / Lille Frøen arkitekterVis mer

Vålerenga kan bygge ny stadion allerede i år

Tomtegaven fra Oslo kommune godkjent.

Tomtegaven fra Oslo kommune, som gjør at planene om et nytt fotballstadion på Valle Hovin kan realiseres, ble onsdag godkjent av EFTAs overvåkingsorgan ESA.

- Bygging av nytt fotballstadion på Valle Hovin vil ta Vålerenga hjem til østkanten. Anlegget vil bli mye mer enn en kamparena for elitelaget til Vålerenga. Det skal også gi rom for utdanning og sosiale aktiviteter for barn og ungdom i Oslos østlige bydeler. Det er verdien av tomtegaven fra Oslo kommune som gjør at den offentlige støtten må godkjennes av oss, sier ESA-president Oda Helen Sletnes i en pressemelding.

Dermed kan Vålerenga sette i gang byggingen allerede i 2015. Klubben vurderer fremdeles å bytte ut Ullevaal med Bislett neste sesong. De må gi et svar innen utgangen av juni.

«Støtten gis i form av en eiendom som overføres fra Oslo kommune til Vålerenga Fotball for én krone. Anlegget vil bli bygget på en del av denne eiendommen, mens den andre delen vil bli solgt til en eiendomsutvikler for å finansiere byggekostnadene», skriver ESA.

Bystyret i Oslo godkjente stadionplanene i september i fjor.

(NTB)