- Vålerenga kan ende opp langt nede i divisjonene, uten elitelag

Klanen frykter det verste.

• VIF-leder: - Det er som å være i nedrykksposisjon

(Dagbladet): 72 millioner i minus. Det er status for Vålerengas samlede driftsresultat de tre siste åra. I Dagbladet i dag forteller daglig leder Stig Ove Sundnes at VIF-kassa er bunnskrapet (krever innlogging).

Klubben trenger 15 millioner for å klare seg gjennom sesongen, og aksjeselskapet står i fare for å gå konkurs.

- Det er helt jævlig, ikke noe moro i det hele tatt. Og en veldig skummel situasjon, sier Erling Rostvåg, talsmann for supportergruppen Klanen, til Dagbladet.

FRYKTER DET VERSTE: Klanen visste ikke at det sto så ille til med økonomien i Vålerenga. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FRYKTER DET VERSTE: Klanen visste ikke at det sto så ille til med økonomien i Vålerenga. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Tror dere at Vålerenga kan gå konkurs?

- At vi kan ende opp langt nedover i divisjonene uten elitelag, er en fare. Det kan skje. Men jeg orker ikke å tenke på det. Og det er viktigere å tenke på hvordan vi kan unngå det.

- Hva visste dere i Klanen?

- Vi har satt i gang en innsamlingsaksjon, vel vitende om at Vålerenga trengte penger. Og vi visste at de trengte mer penger enn målet for oss, fem millioner kroner.

- Skjønte dere at det var så ille?

- Regnskapstallene som Dagbladet ramser opp i dag har vært godt skjulte hemmeligheter, særlig fra forrige epoke. Det har vi ikke vært klar over, at tallene var så røde.

Åpent møte Vålerenga har kalt inn til åpent møte på Vallhall i kveld, for å informere om den alvorlige økonomiske situasjonen.

- Klanen er fast bestemt på å gjøre en innsats for å berge skuta. Jeg skjønner at folk er usikre på at vi klarer det, sier talsmannen.

Vålerenga er blitt reddet atskillige ganger før, av både supportere og rike onkler. Klanen orker ikke annet enn å tro at en redningsaksjon lykkes.

- Du er ikke ordentlig Vålerenga-supporter før du har reddet klubben din et par ganger. Vi har vist Norge at det går an å redde klubben. Men vi klarer det ikke alene, det på skje noe på utgift- og inntektssida, sier Klanen-lederen.

Håper på Oslo-hjelp VIF-supporterne håper på hjelp også fra næringslivet, klubben står for tida uten hovedsponsor på trøya.

- Jeg synes det er rart dersom det ikke er en bedrift med base i Oslo som kunne få mye ute av å sponse Vålerenga. Jeg tror den bedriften finnes der ute.

Vålerenga har startet sesongen lovende, med fjerdeplass etter fire seirer på sju seriekamper. Klanen håper pengekrisa ikke ødelegger laget.

- Hvis ikke man finner en løsning på et gapende hull i regnskapet, så ender det med spillersalg. Det vil ramme oss sportslig. Vi har en ung og spennende stall, sier Klanen-talsmannen.