Vålerenga kan være butikk

919 kroner koster det å være ekte Vålerenga-supporter i 30-tallets drakt. Ønsker du å være utbrettsgutt eller -jente med smokk, i Engas helt nye tekstiler, koster det ei krone mindre.

Nærmere 400 forskjellige supportereffekter finnes i VIF-Sjappa i Oslo. Over påske utvides utvalget med ca. 40 produkter til. Og Frode Veie som driver Sjappa og som kler på seg alt i markedsføringens gode navn, uten hensyn til familie og venner, sier at salget av VIF-effekter har blitt god butikk.

Faktisk veldig god.

- Det første året ble butikken drevet som klubben. Da gikk det dårlig. Men i fjor hadde vi en pent overskudd. Og i år regner vi med at det skal gå enda bedre.

Vålerenga

Stiftet: 29. juli 1913

Seriemesterskap: 4

Cupmesterskap: 2

Plassering i fjor: Nr. 1 1.div.

Har:Mye tull og tøys

Mangler: Alt det andre

Men jeg undrer. Av følgende grunn: Da vi var innom fikk nemlig ei dame 100 prosent rabatt ved kjøp av 24 VIF-flagg. Og på toppen av det fikk hun kassalappen til egen bokføring. Hvor det altså sto null - 0 - kroner.

- Sponsing, sier Frode Veie. - Dem skal sy nye gardiner i Bohemen-bussen, og da er det klart at vi hjelper til.

Undertøy, klokker (og her påpekes det fra butikksjefhold at herrevarianten ble utsolgt på fem dager), drikkemugger for babyer (og voksne på slutten av lange bussturer) - varene renner på dør fra Sjappa. Mens symbolet på drømmen står til salgs på disken for 30 spenn. For Vålerenga har forberedt framgangen under Kjetil Rekdal og har passomslag klare for bortekampene i Champions League.

Hvis så skjer, vil Schengen-samarbeidet få en ny dimensjon.