Vålerenga-kapteinen skadd

VALLE HOVIN (Dagbladet): Vålerenga-kaptein Tom Henning Hovi (28) har strukket leddbåndet i høyre kne, og kan verken jogge eller sparke på ballen. - Stabæk-kampen søndag er i fare. I verste fall kan jeg ikke spille igjen på ei uke, sier Hovi til Dagbladet.

Vålerenga-kapteinen ble skadd i 1-2 kampen mot Moss på Melløs onsdag kveld, men vet ikke selv når det skjedde.

- Jeg merket ikke noe galt før etter kampen. Natt til i dag greide jeg nesten ikke å snu meg. Da jeg kom på treningen i formiddag, hadde jeg ingen sjanse til å trene. Jeg greide ikke engang å jogge, sier Tom Henning Hovi.

Vålerengas fysioterapeut Øystein Skare sier at det ikke er noen stor skade Hovi har pådratt seg.

- Han skal undersøkes ordentlig i morgen tidlig. Da får vi svar, både på skadens omfang og hvor lang tid det vil ta å lege den. Men Stabæk-kampen er i fare, sier Øystein Skare.

Onsdagskampen i Moss er den andre tippeligamatchen Hovi har vært uheldig i. Mot Bryne (2-2 sist søndag) fikk han en smell i hodet og nakken som resulterte i flimring for øynene. Da ble han tatt ut i pausen.

Leddbåndskaden mot Moss har gitt ham smerter på innsiden av høyrekneet.

I stedet for vanlig trening, må han trolig nøye seg med ergometersykling og fysioterapibehandling den nærmeste tida.

- Tom Henning har vært bra, nå blir han kanskje borte i syv til ti dager. Må han stå over mot Stabæk, spiller enten Andreas (Augustsson) eller Knut Henry (Haraldsen), sier Vålerenga-trener Tom Nordlie.

Dag Riisnæs, Kjetil Rekdal og Aki Riihilahti er alle aktuelle for kapteinsjobben hvis Tom Henning Hovi må stå over søndagskampen mot Stabæk på Ullevaal.