Vålerenga-keeper jukset, gjorde målet mindre i 60 minutter

Slipper straff for stuntet.

(Dagbladet): Det var under fredagens Tippeligakamp mellom Hønefoss og Vålerenga at Gudmund Taksdal Kongshavn kom i fokus. Vålerenga-keeperen sparket inn stengene på målet før starten av begge omgangene. Det var  Nettavisen som først omtalte saken.

- Jeg får bare beklage. Det skjedde litt i kampens hete. Jeg ble litt revet med, siden det var en utrolig viktig kamp for oss. Det er ikke noe jeg kommer til å gjøre igjen, sier Kongshavn til Nettavisen.

Keeperen hevdet at stolpene gikk litt utover, og at han ville rette det opp. I Kampens hete dyttet han stengene noen centimeter ekstra inn.

- Jeg ble grepet litt av vinnerinstinktet og dyttet det litt ekstra inn, innrømmer Kongshavn.

Slipper straff Norges Fotballforbund hadde behandlet saken da Dagbladet ringte i dag. NFF har kommet fram til at keeperen slipper unna med en advarsel for oppførselen.

- Saken er behandlet, og det blir ingen sak, forteller Are Hokstad, fagansvarlig for kampadministrasjon i NFF til Dagbladet.

Så nå er det fritt fram for keepere å sparke inn målet?

- Det er det umulig å si noe om. Det handler om måten det skjer på, sier Hokstad.

Men Kongshavn har innrømmet å sparke inn målet før begge omgangene?

- Det kjenner ikke jeg til, sier kampadministratoren.

Kjenner ikke til?

- Vi baserer oss på offisielle tilbakemeldinger fra kampdelegaten. Epost fra for eksempel tilskuere kan ikke vi forholde oss til, sier Hokstad.

Ingen ny klage Hønefoss vil ikke klage inn keeperen for stunten, selv om han nå slipper straff. Daglig leder i klubben, Øivind Røraas, ser ingen grunn til å gå videre med saken.

Men er det ikke å jukse?

- Jo, det er det. Men det får forbundet ta seg av. Jeg har tillit til at de gjør det som er riktig, sier Røraas. Den daglige lederen opplyser om at det var Hønefoss selv som gjorde dommeren oppmerksom på situasjonen.

I andre omgang hadde Hønefoss et frispark langt inne på Vålerengas banehalvdel. Da skrek Hønefoss-supporterne at dommer  Dag Vidar Hafsås måtte komme bort og se på målet, som de mente var plassert feil, noe det også var.

- Det var våre supportere som ga beskjed . Da løp dommeren bort for å sjekke det ut, sier Røraas.

 BER OM NÅDE:   Vålerenga-keeper Gudmund Taksdal slapp straff for sitt stunt mot Hønefoss. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
BER OM NÅDE: Vålerenga-keeper Gudmund Taksdal slapp straff for sitt stunt mot Hønefoss. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Så den tolvte mann lever på Hønefoss?

- Hehe, ja du kan vel si det.

PS. Vålerenga vant kampen mot Hønefoss 2-1.