Vålerenga-keeperen scoret på overtid

Kongshavn sørget for poengdeling mot Viking.

• Vålerenga - Viking 2-2

ULLEVAAL (Dagbladet): Keeper Gudmund Taksdal Kongshavn sørget for å stjele overskriftene på overtid i hjemmekampen mot Vålerenga.

En corner skulle være det siste som skulle skje i kampen, dermed sendte Vålerenga opp alt de hadde, i håp om å få til en utlikning mot gjestene fra Stavanger.

Og det fikk de.

På corneren fra Calvo er det VIF-keeperen som rager høyest, og får headet ballen ned i nettmaskene. Selv om det kanskje var en Viking-spiller som var sist på ballen, jublet Taksdal Kongshavn som om det var hans mål - til de grader.

At målet kanskje vil bli registrert som selvmål vil ikke Taksdal Kongshavn ha noe av.

- Nei, nei, nei, ikke si det da. Det var fantastisk deilig. Jeg fikk veldig puls der. Utrolig gøy og fortjent. Det var bare å styre den ned i hjørnet, men ballen gikk sakte. Jeg ventet og ventet, sier Kongshavn til TV 2.

I jubelrusen krasjet keeperen inn i Viking-spiller Johan Lædre Bjørdal, som ble liggende og måtte få medisinsk hjelp.

Tam åpning
Vålerenga stod med kun ett tap på sine fem siste kamper før kveldens kamp mot Viking. Oslo-laget har startet klatringen på tabellen, og i kveld ventet et Viking-lag som ikke hadde vunnet på Ullevaal siden 2008. 

Tallenes tale var klar, men verken hjemmelaget eller Viking virket veldig inspirert i åpningsminuttene på landslagsarenaen.

Gjerrige siddiser lot ikke ikke Vålerenga få mye boltreplass i egen 16-meter i starten av kampen. 

Bortelaget lå kompakt og disiplinert, og de få gangene hjemmelaget kom seg rundt på kanten, hadde Viking-forsvaret få problemer med å renske unna. 

Men første halvdel av første omgang var fryktelig tam, først etter 23 minutter kom det som liknet på en sjanse. Og den var det bortelaget som stod bak. 

Et innlegg fra Trond Olsen fant hodet til Patrik Ingelsten, men svensken fikk ikke nok kraft bak headingen. 

 GLEDE:  Gudmund Taksdal Kongshavn og VIF-gutta så ut til å juble for en seier da dommeren blåste av kampen på Ullevaal. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GLEDE: Gudmund Taksdal Kongshavn og VIF-gutta så ut til å juble for en seier da dommeren blåste av kampen på Ullevaal. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Tre minutter senere var det hjemmelagets tur. Diego Calvo fikk avansere, kom seg på skuddhold, og Rune Jarstein måtte ut i full strekk for å stoppe forsøket fra costaricaneren. 

Veton på farten
Og nå våknet kampen virkelig til liv. I neste angrep kombinerte Vikings spissduo strålende. Ingelsten tredde ballen gjennom til Veton Berisha, som elegant vendte bort Simon Larsen. Avslutningen var det heller ingenting å si på. Viking ledet 1-0.  

Og stavangerlaget var klart farligst på Ullevaal-gresset også etter scoringen.

Etter 41 minutter var Berisha nok en gang farlig frempå. Spissen kom først på innlegget fra Trond Olsen, men denne gang fikk han ikke presset forsøket under tverrligger. 

Og Viking bare fortsatte offensiven omgangen ut. Et passivt Vålerenga-forsvar lot Viking trille ball, og to minutter senere sendte Christian Landu Landu avgårde en suser. Ballen smalt i tverrligger. 

Vålerenga slapp med skrekken, og var heldige som ikke lå under med flere mål til pause. 

Et langt mer skjerpet hjemmelag entret banen etter hvilen, og det tok kun tre minutter før vertene var ajour. Torgeir Børven rev seg løs på første stolpe, og fikk bredsidet corneren fra Diego Calvo i mål. Igjen var det balanse i kampen. 

 OVERTIDSHELT:  På overtid sørget Vålerengas keeper Gudmund Taksdal Kongshavn for at det ble poengdeling mot Viking - ved å heade inn utlikningen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
OVERTIDSHELT: På overtid sørget Vålerengas keeper Gudmund Taksdal Kongshavn for at det ble poengdeling mot Viking - ved å heade inn utlikningen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Enkelt for Ingelsten

Men vertene braklandet bare åtte minutter senere. Viking fylte på med folk i boksen, og hjemmelaget kom ut av tellingen. For plutselig stod Patrik Ingelsten alene. Johan Lædre Bjørdal headet ballen bakover i feltet, og der var svensken med pannebrasken og ordnet ny ledelse for siddisene. 

På sidelinjen var Kjetil Rekdal i harnisk over det sløve forsvarsspillet. 

Vålerenga-spillerne var nær ved å blidgjøre sjefen igjen etter 64 minutter. Daniel Fredheim Holm avsluttet et strålende angrep med hodet, men forsøket snek seg utenfor. 

Og etter 78 minutter var Torgeir Børven der igjen. Målscoreren fikk kontroll på et oppspill, og tvang Jarstein til å gjøre en benparade.

Kongshavn reddet VIF

Da alle trodde Viking skulle innkassere alle poengene, dukket keeper Gudmund Taksdal Kongshavn opp på overtid.

Vålerenga sendte frem alle mann i en desperat sluttspurt, og det ga tellende resultat.

Dermed ble det poengdeling på Ullevaal.