Vålerenga klager på kortet til Singh

- Ønsker å markere.

VALLE (Dagbladet.no): Vålerenga har bestemt seg for å klage på det røde kortet Harmeet Singh ble tildelt av dommer Svein-Erik Edvartsen i går.

- Vi mener at det var en feil utvisning. Så lenge det er en åpning i regelverket for å klage inn slike avgjørelser, så gjør vi det, sier Vålerengas sportsdirktør Jan Erik Aalbu til Dagbladet.no.

Aalbu mener det er bred enighet om at kortet ble feilaktig idømt. Derfor vil Vålerenga vise hva de mener ved å klage formelt.

- Det har ikke vært én ekspert, som har sett i slow motion hundre ganger, som mener at dette er riktig. Det ønsker vi å markere, og vi håper at han slipper å sone, sier han.

Dommerens skjønn avgjør

Svein-Erik Edvartsen omtalte Singhs opptreden i duellen med Bodø/Glimts Birkir Bjarnason som «voldsom opptreden». Og det er trolig hva som står i kamprapporten.

- Vi mener det er feil. Så får vi se hva disiplinærutvalget bestemmer seg for, sier Aalbu.

Det skal mye til at de endrer en avgjørelse der dommeren har fått med seg hva som har skjedd, og har brukt skjønn til å vurdere straffen.

ER DETTE RØDT KORT? Harmeet Sing og Birkir Bjarnason løfter beinet mot ballen. Bjarnason var et par hundredeler foran, Singh ble utvist. Foto: TV2sporten.no
ER DETTE RØDT KORT? Harmeet Sing og Birkir Bjarnason løfter beinet mot ballen. Bjarnason var et par hundredeler foran, Singh ble utvist. Foto: TV2sporten.no Vis mer

- Det er dommerens skjønn der og da som avgjør, og det er det som er grunnlaget, sier dommersjef Rune Pedersen til Dagbladet.no.

- Disiplinærutvalget vil få rapportene fra kampen, og det er opp til dem å vurdere eventuelle sanksjoner eller endringer av disse.

Sjokkert

Harmeet Singh selv håper selvsagt å slippe karantene etter å ha fått sitt første røde kort noensinne.

- Det vil ta fra meg muligheten til å få mer spilletid denne sesongen, sier Harmeet Singh til Dagbladet.no.

Han regnet ikke med å se det røde kortet da Edvartsen nærmet seg ham etter duellen.

- Jeg var først og fremst sjokkert. Jeg trodde først han skulle gi meg gult kort. Det var greit med frispark, men jeg hadde ingen intensjoner om å skade ham. Jeg skulle bare ta ballen.

Uklar linje

Vålerenga klager på kortet til Singh

Både Singh og Bjarnason løftet foten mot ballen. Glimt-spilleren var noen hundredeler tidligere ute, og traff ballen. Singh traff foten til motspilleren.

- Jeg følte det var en 50-50-duell, og jeg tror at hvis jeg hadde vært først, så ville det vært motsatt, sier Singh, som understreker at han håper det gikk greit med Birkir Bjarnason.

Vålerenga-talentet opplever det som noe uklart hvor dommerne legger lista i slike situasjoner.

- Noen dommere ville kanskje gitt gult kort, jeg føler det er forskjellig fra dommer til dommer, sier Singh.

Brudd på Fair Play

Martin Andresen sa i går kveld at han ikke tror NFF tør å sette opp Edvartsen til å domme Vålerenga igjen denne sesongen.

En holdning Rune Pedersen reagerer skarpt på.

- Det er noe VIF ikke har noe som helst med. Det ser jeg som et grunnleggende brudd på Fair Play-oppførsel, og det setter både VIF og en eventuell motstander i en vanskelig situasjon dersom det skulle bli tilfelle. Skulle vi tatt hensyn til hva klubbene sier om dette, måtte vi hatt utenlandske dommere resten av sesongen, sier dommersjefen.

Men selv om han ikke synes Vålerenga skal blande seg i jobben hans, varsler han at han selv tenker i samme baner.

- Når det er sagt, ville ikke jeg gjøre jobben min hvis jeg ikke gjorde alle relevante vurderinger før jeg setter opp dommerne. Det ville være svært uklokt av meg å sette opp Edvartsen til neste VIF-kamp, sier Pedersen.