NYE MULIGHETER: Snart blir det europeisk topphockey for Vålerenga i Jordal Amfi.
Foto: Espen Røst / Dagbladet
NYE MULIGHETER: Snart blir det europeisk topphockey for Vålerenga i Jordal Amfi. Foto: Espen Røst / DagbladetVis mer

Vålerenga klar for europeisk toppturnering

Kan bli forløper til europeisk utgave av NHL.

|||

Vålerenga skal før sesongstart i norsk ishockey delta i en oppkjøringsturnering mot flere av Europas beste klubber.

Det er oppkjøringsturneringen Nordic Trophy som utvides og døpes om til European Trophy. 18 lag fra sju land skal delta, fordelt på to avdelinger, og Vålerenga er norsk representant.

Turneringen kan bli forløperen til en europeisk liga på linje med nordamerikanske NHL og russiskdominerte KHL.

Vålerenga er i Capital Division sammen med tyske Adler Mannheim og Eisbären Berlin, svenske Djurgården, Färjestad og Linköping, finske Helsingfors IFK og Jokerit, samt tsjekkiske Sparta Praha.

I Central Division spiller sveitsiske Bern og Zürich Lions, svenske Frölunda, HV71 og Malmö, østerrikske Salzburg, samt finske Oulu Kärpät, Tappara og TPS.

Det skal spilles onsdag, fredag og lørdag med grunnspill i tiden 11. til 28. august. De fire beste i hver avdeling går til sluttspill i Østerrike 3. til 5. september. Salzburg er som sluttspillvert automatisk kvalifisert.

- Dette er en naturlig utvikling av Nordic Trophy til en oppkjøringsturnering som vil interessere fans, medier og spillere, sa turneringssjef Bo Lennartsson da turneringen mandag ble presentert med pressekonferanser i flere land.

Utviklingsselskapet HUB vil følge turneringen nøye med tanke på muligheten for senere å etablere en europeisk liga.

- Vi ser den som en test når det gjelder forutsetningen for å spille ishockey med Europa som base i et lengre perspektiv, sier HUB-leder Per Anders Ortendahl.

(NTB)