TOK VARE på MATCHBALLEN:
Vålerengas Morten Ask scoret på overtid for Vålerenga, som sikret seieren over Sparta Sarpsborg.
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
TOK VARE på MATCHBALLEN: Vålerengas Morten Ask scoret på overtid for Vålerenga, som sikret seieren over Sparta Sarpsborg. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpixVis mer

Vålerenga klare for finale etter scoring på overtid

- Jeg føler ikke at vi gjør en veldig god kamp.

Morten Ask avgjorde søndagens NM-semifinale i ishockey til Vålerengas fordel, da han 13 sekunder ut i forlengningen satte inn 4-3 mot Sparta Sarpsborg.
Vålerenga hadde den første av tre gjenværende matchballer mot Sparta hjemme på Jordal søndag kveld etter å ha gått opp i 3-1 sammenlagt i Sarpsborg før helgen. Men det skulle ikke bli enkelt for Oslo-laget. Den første perioden endte målløs. - Jeg føler ikke at vi gjør en veldig god kamp. Det var litt for slapt til å være en såpass viktig kamp, sa Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen til NTB. Skjedde mye Over i annen periode skjedde det svært mye. Vålerenga gikk opp i føringen etter scoring av Stefan Espeland, men Niklas Røst utlignet. Vålerenga gikk deretter opp i føringen to ganger til, men Sparta bet seg fast og ga ikke Vålerenga noe gratis. Shay Stephensens utligning til 3-3 tre minutter ut i 3. periode ble den siste scoringen i ordinær tid. - Vi burde aldri latt kampen gå til forlengning. Vi skulle ha vunnet før det, sa Knutsen. Bare 13 sekunder ut i forlengningen scoret Morten Ask og sendte Vålerenga opp i 4-3 — og til NM-finale. - Det er selvfølgelig veldig godt å gå til finale. Muligheten til å gå hele veien er absolutt til stede. At klubben er 100 år i år gjør det ekstra spesielt, sa Vålerenga-treneren. I finalen venter vinneren av Lørenskog og Stavanger Oilers. Stavanger gikk søndag opp i 3-2 sammenlagt, etter å ha vunnet 4-2 hjemme i Stavanger.
(NTB)