SLO UT ENGA: Etter en positiv VIF-innledning på returkampen i Hellas' nest største by skrudde PAOK opp tempoet og fikset scoring rett før pausen. Målet av Vierinha knuste det meste av det lille håpet bortelaget hadde. Her jubler de for scoringen. Foto: EPA / Sotiris Barbaroussis / Scanpix
SLO UT ENGA: Etter en positiv VIF-innledning på returkampen i Hellas' nest største by skrudde PAOK opp tempoet og fikset scoring rett før pausen. Målet av Vierinha knuste det meste av det lille håpet bortelaget hadde. Her jubler de for scoringen. Foto: EPA / Sotiris Barbaroussis / ScanpixVis mer

Vålerenga knust og ydmyket i Hellas

Hodestups ut av E-cupen etter 5-0 sammenlagt mot PAOK.

PAOK - Vålerenga 3-0 (5-0 sammenlagt)

Med 0-5 over to oppgjør i europaligakvalifiseringen mot greske PAOK var det ingen tvil om at Vålerenga røk ut mot et langt bedre lag.

0-2 i bagasjen fra oppgjøret på hjemmebane skulle det også mer enn marginer til for at Martin Andresens utvalgte kunne kjempe seg tilbake.

Etter en positiv VIF-innledning på returkampen i Hellas' nest største by skrudde PAOK opp tempoet og fikset scoring rett før pausen. Målet av Vierinha knuste det meste av det lille håpet bortelaget hadde. Tre mål på én omgang virket ikke videre sannsynlig ettersom laget ennå ikke hadde maktet å score mot grekerne på 270 minutter.

- Det var en jevnspilt førsteomgang. Det var få store sjanser, men begge lag hadde sine muligheter. PAOK scoret på en av sine, det gjorde ikke vi og da blir det selvfølgelig vanskelig for oss med det utgangaspunktet vi hadde fra den første kampen, sier Vålerenga-trener Martin Andresen til vif-fotball.no

- Vi sliter med det samme som vi har gjort i hele år, den siste tredjedelen. I fjor var vi veldig gode på det området, men i år har vi ikke lykkes med det offensive spillet.

I annenomgangen i Tessaloniki viste også klasseforskjellen seg på nytt. Portugisiske Vierinha viste igjen hva han er god for da han regisserte PAOKs mål nummer to for kvelden like etter pausen.

Fra sin posisjon mellom Vålerengas lagdeler serverte målscoreren Stefanos Athanasiadis til 2-0. Snaue ti minutter senere var Athanasiadis servitør da Georgios Fotakis la på til 3-0.

Flere mål ble det ikke selv om VIF kunne pyntet på resultatet mot slutten. Gjestene fra Oslo ble utklasset over to kamper og tapte fortjent i begge oppgjørene. Klubben må heve seg flere hakk dersom de har ambisjoner om å ta seg lenger i europacupene de kommende årene.

(NTB)