Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vålerenga knuste Tromsø da de vant for første gang på 85 dager

Endelig stemte det for de blåkledde.

TIDLIG SCORING: Bård Finne kunne juble etter bare fem minutter mot Tromsø. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
TIDLIG SCORING: Bård Finne kunne juble etter bare fem minutter mot Tromsø. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Vålerenga - Tromsø 3-0 (1-0)

Vålerenga har slitt med uttellingen i kampene sine denne sesongen. Hovedstadslaget har kommet til gode sjanser, men ikke klart å få noe mer enn, nettopp, sjanser ut av det.

For eksempel som mot Haugesund i forrige runde av Eliteserien, der de like før slutt bommet på nærmest åpent mål.

Og det startet likt i dagens kamp på hjemmebane mot Tromsø.

Etter få minutter fikk Bård Finne muligheten til å tuppe ballen i mål fra svært kort avstand etter et godt innlegg fra Amin Nouri, men bergenseren hadde ikke god nok tid til å finpusse skuddet og fikk ikke ballen forbi Gudmund Taksdal Kongshavn i Tromsø-målet.

Tidlig scoring

De fleste Vålerenga-supportere sukket nok høyt etter nok en misbrukt sjanse. Heldigvis gikk det ikke mange minuttene før det snudde for de blåkledde.

Nysigneringen Israelsson spilte ut til Nouri som la inn på første touch. Også denne gangen var det Finne som var først på ball. Men i motsetning til det første forsøket, maktet 23-åringen å sette ballen i nettet - og det etter bare fem spilte minutter på Intility Arena.

Vålerenga var best etter scoringen, men slapp Tromsø mer og mer inn i kampen utover i omgangen.

Bortelaget fikk trille ball på Vålerengas banehalvdel, og det som først så ut til å bli en morsom kamp, hadde utviklet seg til å bli lite interessant.

God redning

Etter 28 minutter fikk Vålerenga og Finne muligheten igjen, også denne gangen startet det ved et innlegg av Nouri.

Sistnevnte la inn mot Peter Godly Michael men forsøket ble klarert. Ballen havnet så hos Finne som klinka til, men Magnar Ødegaard kastet seg inn og fikk blokkert skuddet.

Få minutter ut i andreomgangen fikk Tromsø en stor sjanse da Gjermund Åsen snek seg forbi samtlige Vålerenga-spillere.

Åsen fikk nikke upresset, men hjemmelagets til tider utskjelte keeper, Adam Larsen Kwarasey, fikk fingertuppene på ballen og fikk slått ballen opp i tverrliggeren og ut.

Gigabom fra Bakenga

Vålerenga holdt ballen mer i laget i andreomgangen enn de gjorde i løpet av de første 45 minuttene. Det skapte flere sjanser for hjemmelaget, men også gjestene fikk muligheten til å score.

Kent-Are Antonsen sendte en perfekt ball mot Mushaga Bakenga etter 60 minutter, som kom alene mot Kwarasey. Trønderens løp var perfekt, «chippen» han forsøkte å slå over Kwarasey var ikke det.

To minutter senere fikk Vålerenga avbrutt et mulig angrep da dommer Hansen ga frispark istedenfor å gi fordel. På det påfølgende frisparket klinte Finne til fra rundt 20 meter.

Skuddet var hardt, men duppet akkurat litt for seint til å krype under tverrliggeren over Kongshavn i Tromsø-målet.

Punkterte kampen

Vålerenga har som nevnt slitt med uttelling på sjansene sine denne sesongen. I dag var intet unntak.

Hjemmelaget fikk nok en mulighet da Godly Michael kom alene mot Kongshavn etter 76 minutter, men nigerianeren rotet det til og sendte ballen rett i keeperen. Ballen gikk ut i retur, men etter klabb og babb fikk Kongshavn tak i lærkula.

Vålerenga startet kampen bra med tidlig scoring, og etter mye bom fikk de endelig uttelling nok en gang.

2-0-scoringa kom etter at Morten Gamst Pedersen kløna det til inne i feltet. Magnus Grødem benyttet gavepakken og satte spikeren i kista med 2-0 etter 89 minutter.

Tre minutter på overtid satte Peter Godly Michael inn 3-0 og Vålerengas første seier på 85 dager var et faktum.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!