Vålerenga kuttet ned Sparta-forspranget

Seier i Sarpsborg.

TRE POENG BAK: Vålerenga er nå tre poeng bak Sparte, etter seieren i Sarpsborg. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
TRE POENG BAK: Vålerenga er nå tre poeng bak Sparte, etter seieren i Sarpsborg. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

Vålerenga slo Sparta Sarpsborg 3-2 på bortebane og knappet inn på forspranget i eliteserien i ishockey.

Etter en svak start på sesongen har Vålerenga prestert bedre og bedre. Med 3-2-seieren over Sparta har de fremdeles ikke tapt mot noen av de andre topplagene.

Kampen ble jevnere og tøffere enn ventet, og det var Vålerengas vilje og kjemping som gjorde at de til slutt kunne hale i land en sterk borteseier.

- Vi spilte ingen bra kamp i dag. Vi var tamme og ikke der vi skal være. Vålerenga ville mest og vant fortjent, sa Spartas Tommy Kristiansen til TV 2 Sport etter kampen.

Daniel Sørvik ble matchvinner for Vålerenga med sin 3-1-scoring åtte minutter ut i den tredje perioden. Han mente det var deilig å høre hjemmepublikummet stilne etter kampen.

- Jeg slengte pucken inn mot mål, og da skjer det mye rart. Keeperen så ingenting, og den gikk i mål. Det var kjempedeilig med en seier og herlig at 3200 publikummere ble helt stille, sa Sørvik.

- For tynn stall Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen var også fornøyd etter seieren, men advarer spillerne mot å ta av for tidlig.

- Vi skapte sjanser, tettet igjen bakover og gjorde en bra bortekamp. Men det er tidlig i sesongen. Vi har en tynn stall, og Sparta ser nok sterkere ut med sin brede stall.

Etter torsdagens runde leder Sparta Sarpsborg eliteserien med 45 poeng på 18 kamper, mens Vålerenga følger tre poeng bak.

Like jevnt som i Sarpsborg, ble det ikke i Stavangers og Lillehammers hjemmekamper. Stavanger slo Frisk Asker 7-1, mens Lillehammer banket Manglerud Star med samme sifre torsdag.

Med det tok også Stavanger viktige poeng i tetstriden. De ligger tre poeng bak Vålerenga på tredjeplass.

Lørenskog-smell Lørenskog hentet mange klassespillere før sesongen, men sliter både på og utenfor isen for tiden. Torsdag fikk de en ny smell da Storhamar var på besøk. Scoringer av Mats Larsen Mostue og Joakim Jensen sørget for at bortelaget reiste hjem med 2-0-seier i bagasjen.

Den siste eliteseriekampen i den 18. runden var bunnoppgjøret mellom Rosenborg og Stjernen. 1269 tilskuere i Stjernehallen fikk se hjemmelaget gå opp til 3-0 tidlig i den andre perioden. Rosenborg reduserte to ganger, men klarte aldri å hente inn forspranget, og 22 sekunder før slutt fastsatte Jason Morgan sluttresultatet til 4-2 for Stjernen.

(NTB)