Vålerenga lagde målkalas

Vålerenga vartet opp med hele 7 mål på Ullevaal stadion i kveld, men Petter Belsvik fikk ikke nettkjenning. Få med deg alle kampene i dagens 1. divisjonsrunde.

Her finner du tabellen for 1. divisjon

Hødd - Tromsdalen 2-2 (1-1)

Det ble voldsomme protester fra Hødd-leiren da vertene mente at Tromsdalens straffe på overtid var av det billige slaget. Uansett scoret Aslak Sokki og berget det ene poenget.

Det skal Tromsdalen være meget godt fornøyd med, for Hødd var det klart beste laget på Høddvoll. Blant annet vant de sjansestatikken 5-2 før pause.

Hødds beste spillere var midtstopperne Bjørn Bakken og Sindre Eid, mens Håvard Ottessen og Håvard Karlsen var best hos Tromsdalen.

Kongsvinger - Byåsen 3-1 (2-1)

Kongsvingers Marius Gullerud var banens beste og sørget for at alle tre poengene ble igjen i de dype skoger etter Byåsens søndagsbesøk.

Gullerud sendte vertene i ledelse allerede etter fire minutters spill, men Kongsvinger klarte tross 1-0 ikke å utnytte overtaket de hadde skaffet seg. Dermed kunne Ole Johan Singsdal utlignet etter 20 minutter.

Ti minutter senere ble Harald Stormoen klart felt i Byåsens straffefelt, og Gullerud var sikker fra merket. Byåsens burvokter og bestemann Roger Sagen var riktignok etter ballen, men måtte slippe den forbi.

I en kjedelig andreomgang var Lars Sørliens 3-1-scoring eneste lyspunkt.

Ørn-Horten - Mandalskameratene 1-1 (0-0)

Der var ingen god forestilling som ble levert da Ørn og Mandalskameratene delte poengene på en gressmatte som ikke innbød til godt spill.

Kameratene fra Mandal skapte flest sjanser, og spesielt på dødballer og kontringer var de farlige. Tor Henning Hamres ledermål etter 75 minutter kom nettopp etter en corner. Etter mye fram og tilbake kunne han fortjent sende ballen i nettmaskene.

Men 10 minutter senere skulle dødballene også bli MKs bane. Et presist frispark ble nikket i mål av banens beste Sven Pollen Solbakken. Litt ufortjent sett på bakgrunn av sjansestatistikken, men et viktig poeng for Ørn-Horten.

Solbakken var hjemmelagets beste sammen med målvakt Helge Fjeld som vartet opp med flere redninger. Hos gjestene var Erlend Falkgjerdet hele tiden et uromoment for Ørn-forsvaret.

Vålerenga - L/F Hønefoss 7-2 (3-1)

Det var topp mot bunn på Ullevaal søndag, og det viste seg i målprotokollen. Vålerenga slo L/F Hønefoss 7-2, selv om Petter Belsvik gikk målløs av banen.

Vålerenga med Belsvik hjemme for første gang eide mye av banen de første 45 minuttene, men uten å skape altfor mange store sjanser. Med Belsvik i målgården burde den nest siste pasningen gått ut på kanten for innlegg. Skjer det i framtiden blir også han målscorer.

Etter pause flyttet Vålerenga ballen hurtigere og brukte mer av banen. Foran L/F Hønefoss-målet sto de blårøde nærmest i kø for å score. Det stoppet på sju, men det kunne blitt tosifret.

Det var etter hvert rått parti. Vålerenga-mannskapet har egenskaper til å forsvare favorittstempelet i 1. divisjon.

L/F Hønefoss hang med i ett kvarter, for å så falle helt sammen. De får en hard kamp mot nedrykk hvis trenden ikke snur snart.

Pa-Modou Kah var best på et jevnt VIF-lag. Michael Edvardssons trøstemål var en fin prestasjon som gjorde ham til sitt lags bestemann.

Haugesund - Sandefjord 5-1 (1-1)

Hans Berggren scoret sitt niende og tiende mål for sesongen da Haugesund slo Sandefjord 5-1. Dermed er svensken suveren toppscorer i 1. divisjon.

Søndag åpnet han protokollen allerede etter to minutter. Haugesund hadde tre store sjanser de første fem minuttene, men fikk bare mål på den ene. Sandefjord kom etter hvert mer med, og deres bestemann søndeag, Andreas Thomssen, sørget for utligning like før pause.

Hjemmelaget ble pep-snakket i hvilen, og brukte bare 14 sekunder på å øke til 2-1 - ved Berggren. Han lobbet elegant over keeper Per Stensrud.

Da Jostein Grindhaug økte til 3-1 etter 56 minutter, var kampen kjørt.

Sandefjord skal ha skryt for god kjemping i 1. omgang, men 2. omgang viste klasseforskjell.

Raufoss - Ham-Kam 2-3 (1-1)

Ham-Kam stjal poengene i kampen mot Raufoss etter at dommeren tilkjente gjestene et svært tvilsomt straffespark på overtid.

Felix Ademola gjorde ingen feil, og sikret tre poeng. Ham-Kam vant fortjent etter en god 2. omgang, men få reagerte på at Raufoss-troppen raste kraftig mot dommeren etterpå.

Raufoss' bestemann var Mikael Øhrman, mens Ham-Kams hadde sin mest sentrale i målscorer Mads Brannstorph.

Skeid - Aalesund 0-0

Keeperne var best i en nitrist forestilling på Voldsløkka søndag. Det endte 0-0 mellom Skeid og Aalesund.

Gjestene hadde flest sjanser, og burde egentlig ha vunnet kampen. Men André Ulla var i det umulige hjørnet, og reddet praktfullt på heading fra Nils Ottar Sandø og skudd fra Paul dos Santos.

Frank Mathisen på motsatt side reddet enkelt et straffespark fra Ole Martin Johansen tidlig i kampen.

Kjelsås - Start 0-2 (0-1)

Det var divisjonsforskjell på Grefsen stadion. Serieleder Start hadde bedre bevegelser, var gode på små flater og dominerte banespillet totalt på vei mot sin 2-0-seier.

Kjelsås hadde to avslutninger som var litt farlige. Det var det eneste de hadde å by på.

Start var selvsikre og rundspilte Kjelsås. De var bedre i alle lagdeler og levde opp til at de har budsjett på 20 millioner, mens Kjelsås bare har tre millioner i sitt budsjett.