Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vålerenga-ledelsen raser mot oppsettet

Vålerengas trener Kjetil Rekdal og direktør Kjetil Siem er mektig provosert over neste års serieoppsett i eliteserien.

- En enkelt klubb får fordel med hjemmekamp både i første og siste serierunde og 16.mai, år etter år. Det er merkelig at NFF (Norges Fotballforbund) ikke klarer å fordele disse kampene likt mellom klubbene, og at ett lag alltid skal få denne fordelen. Jeg synes det er helt patetisk, sier Rekdal til klubbens hjemmeside.

- Er det Rosenborg du sikter til?

- Ja, det er det. Jeg aksepterer at de har hjemmekamp 16. mai hvert år, på grunnlag av tradisjon, og fordi Rosenborg trekker mye folk på kampene sine. Vi er heller ikke på noen måte sinte på Rosenborg, men på forbundet som ikke klarer å komme opp med ett mer jevnt oppsett. Man får inntrykk av at det er en kompetansemangel i forhold til kreativitet i forbundet når de skal sette opp serien, sier Rekdal.

- Det som irriterer og provoserer meg er at forbundet ikke klarer å finne en nøkkel som gir en jevn fordeling for absolutt alle klubber, sier Vålerenga-treneren.

Han tror ikke det er mulig å endre på oppsettet.

- Dessverre tror jeg ikke forbundet verken har kløkt eller fornuft til å gå tilbake på dette, sier Rekdal.

Direktør Kjetil Siem sier dette:

- Jeg synes det er trist for norsk fotball at det er slik. Hadde jeg vært i Trondheim, hadde jeg synes det var flaut og pinlig å få disse kampene lagt i fanget år etter år.

- Norsk fotball kan ikke leve med at en klubb får disse økonomiske fordelene gang på gang, og år etter år, det blir bare helt feil, sier Siem til vif.no. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media