Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vålerenga lekker

Vålerenga- GIF Sundsvall 1- 3. Seks baklengsmål på to kamper forteller VIF-trener Kjetil Rekdal hva han må ta tak i ut over vinteren: det defensive.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi slapp inn tre mot Brann på lørdag (vant 4- 3) og tre nye mot Sundsvall i denne finalen. Det viser hvor farlig det er å miste ballen på egen banehalvdel, og hvor viktig det er at vi blir langt mer kyniske i spillestilen, sier Rekdal til Dagbladet.

Om to uker er VIF-treneren klar til comebackkamp etter operasjonen. Da kan han prente defensiv kynisme inn i spillerne fra sin posisjon midt i laget.

- Det kan bli en viktig del av jobben det, ja, sier han. - Det er lettere å bestemme utpå der enn fra linja.

Vålerenga har fart framme i laget. Med løpsvillige folk som starter på alt, er det viktig å slå ballen tidlig. Og Stian Ohr - sjøl om han brente et håpløst straffespark på 0- 0 - trenger ikke altfor mange sjanser for å score. Utlikninga til 1- 1 var praktfull både i utførelse og frekk tankegang.

- Vi må få ballen litt tidligere fram, sier Stian Ohr. - Og det kommer nok også. Det er mange gode fotballspillere på dette laget. Bare vi kommer oss i litt bedre fysisk form, tror jeg dette blir bra.

Sundsvalls 1- 0 og 2- 1 var håpløse forsvarsfeil. 3- 1 kom som et resultat av Vålerengas jakt på 2- 2. Som var like mislykket som klubbens jakt på en brukbar venstreback. I helga har Peter Karlsson fra Ørebro fått prøve seg.

Det ble med det.

Hele Norges coronakart