DRAMA: Vålerenga har levert protest etter at en dommerfeil ble begått i oppgjøret mellom Stavanger Oilers og dem i DNB Arena. Dommersjef Geir Thomas Olsen innrømmer at det er gjort feil av dommerne. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
DRAMA: Vålerenga har levert protest etter at en dommerfeil ble begått i oppgjøret mellom Stavanger Oilers og dem i DNB Arena. Dommersjef Geir Thomas Olsen innrømmer at det er gjort feil av dommerne. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Vålerenga leverer protest. Dommersjefen bekrefter feil

- Hvorfor det skjer er et godt spørsmål.

(Dagbladet): I DNB Arena tok Stavanger Oilers første stikk i semifinaleserien mot Vålerenga etter en høydramatisk kamp.

3-2-målet til Stavanger Oilers kom etter videodømming. Ved videodømming skal situasjonen gås gjennom ved neste stopp i spillet.

Det ble ikke gjort i DNB Arena. Dommersjef Geir Thomas Olsen bekrefter at dommerne gjorde feil.

Etter å ha vurdert situasjonen, bestemte Vålerenga seg for å levere protest. Det ble klart like før klokka 22:30.

- Vi kan konstatere at det har blitt gjort en feil i prosedyrene i forbindelse med videodømminga. Det er ikke bra. Hvorfor det skjer er et godt spørsmål, det er vanskelig å forklare, sier dommersjef i Norges Ishockeyforbund Geir Thomas Olsen til Dagbladet.

- I dine øyne, hvor stor mener du sannsynligheten er for at protesten blir tatt til følge?

- Jeg må innrømme at jeg aldri har vært på en slik situasjon før, så det kan jeg ikke si noe om, svarer Olsen.

Dermed kan det bli omkamp om Norges Ishockeyforbund tar protesten til følge.

Regel 99 Det er regel 99 om bruk av videomåldommer (side 66) som er aktuell for situasjonen.

I punkt V står det «Dersom verken dommerne på isen eller videomåldommeren gjennomgår et potensielt scoret mål ved neste stopp i spillet, er ytterligere gjennomgang ikke tillatt etter det påfølgende avslaget er tatt.»


Det ble ikke gjort da pucken da det oppsto en dropp kort tid etter situasjonen, og dommerne satte i gang spillet og gikk først gjennom videoen ved neste stopp i spillet.

- Taperen her er norsk hockey. Det viser at dommerne ikke kan reglene, sier Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær til Aftenbladet.

- Jeg skjønner hva han mener. Vi ønsker jo ikke at dette skulle skje, det er ikke bra for noen, utdyper dommersjef Olsen overfor Dagbladet.

Avgjorde i siste periode Mathias Trettenes ble matchvinner da han gjorde 4-3 ti minutter før slutt.

Vålerenga satte press på hjemmelaget de siste minuttene med å ta ut keeper, men Stavanger Oilers dro i land seieren.

- Om jeg skulle tippe, så ender dette med at Norges Ishockeyforbund får en klage fra Vålerenga på matchavgjørende feil, så må vi forvente at kampen blir spilt på nytt, sier TV 2s Ole Eskild Dahlstrøm i kanalens hockesending.

Ingen Vålerenga-spillere ønsket å møte pressen umiddelbart etter kampen.

Neste planlagte kamp er på Jordal Amfi på søndag.

Jevn innledning Hjemmelaget var tente på å vise seg fram etter å ha tapt de to siste kampene mot Vålerenga.

Likevel var det gjestene som tok ledelsen allerede etter drøyt elleve minutter i den første perioden. Mathias Trygg la pucken på mål fra skrå vinkel. Den så overkommelig ut for Oilers-keeper Ruben Smith, men pucken gikk via spaken hans og mellom beina.

Hjemmelaget svarte raskt.

Spillerne trodde Mark Mathesons langskudd ble reddet av Vålerengas målvakt Steffen Søberg, men Mathias Trettenes satte uansett pucken i mål like etter.

Ellers var perioden preget av at Stavanger Oilers styrte spillet, samtidig som Vålerenga var farlige på kontringer.

Første gang i andre periode Også i den andre perioden var det Vålerenga som fikk pucken først i mål. og igjen var det Mathias Trygg som sendte dem foran. Men hjemmelaget utlignet raskt, og etter drøyt 32 minutter ledet de kampen for første gang etter scoring fra Martin Blakseth Huse.

Men Vålerenga slo raskt tilbake ved Daniel Sørvik, og foran den siste perioden var stillinga 3-3.

I siste periode falt avgjørelsen. Mathias Trettenes ble spilt fri i midten hvor han skaffet seg nødvendig plass og satte pucken i mål i Søbergs venstre hjørne.

Vålerenga tok ut keeper i sluttfasen, men de maktet ikke å score, og Oilers vant den første semifinalekampen i best av sju-serien.