Vålerenga lukter på medalje etter sterk seier

Vålerenga fortsetter å imponere etter at de slo tabellnabo Odd. Nå lukter Oslo-laget på medalje og europacupspill.

JUBEL: Vålerengas Matthas Vilhjlmsson jubler obver sitt 2-0 ml. under eliteseriekampen i fotball mellom Vlerenga og Odd p Intility Arena.Vlerengas Herolind Shala gjør 1-0 målet. Foto: Terje Bendiksby / NTB
JUBEL: Vålerengas Matthas Vilhjlmsson jubler obver sitt 2-0 ml. under eliteseriekampen i fotball mellom Vlerenga og Odd p Intility Arena.Vlerengas Herolind Shala gjør 1-0 målet. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Vålerenga - Odd 2-0 (1-0)

Vålerenga fortsatte den gode sesongen da de beseiret Odd søndag kveld.

Scoringer av Herolind Shala og Matthías Vilhjálmsson gjorde at hjemmelaget kunne slippe jubelen løs og klatre forbi Odd på tabellen og opp på en fjerdeplass.

Seieren gjør også at Vålerenga har like mange poeng som Rosenborg som for øyeblikket besitter bronseplassen i Eliteserien.

- Vi er veldig gode i første omgangen. Vi mister litt initativet i den andre omgangen, men vi får inn friske bein som gjør vi kommer inn i kampen igjen og da drar vi det hjem til en fortjent seier, sa Dag-Eilev Fagermo til Europsport etter kampen.

OVERLEGEN SERIELEDER: Bodø/Glimt valset over Ålesund og ett poeng unna seriegull. Video: Dplay Vis mer

Vålerenga-dominans

Dag-Eilev Fagermo tok imot gamle kjente da Odd gjestet Intility stadion og Vålerenga søndag kveld. Begge lagene har vært to av Eliteseriens store positive overraskelser denne sesongen. Før kveldens kamp lå Vålerenga på en femteplass, mens Odd lå på plassen over.

Det var hjemmelaget som skulle styre den første halvtimen av kampen. Både Ivan Näsberg og Henrik Bjørdal var farlig frampå med hver sin store sjanse, men Sondre Rossbach reddet mesterlig begge gangene.

Vålerenga fortsatte presset og rett før pause skulle scoringen komme. Ballen traff først Vidar Örn Kjartansson i hælen etter et innlegg før Herolind Shala fikk ballen og kunne sette inn 1-0 for hjemmelaget.

Vålerenga jaget 2-0 før pause, men en Rossbach i storform holdt gjestene inne i kampen. Dermed ble det ingen flere mål før dommeren blåste av den første omgangen.

Odd-press

Odd spilte seg opp i starten av den andre omgangen. Espen Ruud serverte både Elbasan Rashani og Vebjørn Hoff to gode innlegg uten at noen av de klarte å sette ballen i mål.

Bortelaget fortsatte presset utover omgangen og spilte Vålerenga lave over en lengre periode.

Og Odd skulle få en kjempe mulighet til å utlikne. Robin Simovic fikk en stor sjanse fra skrå vinkel rett foran Vålerenga-målet, men Klaesson vartet opp med en klasseredning.

Men istedenfor at Odd utliknet, skulle Vålerenga punktere kampen med innbytter Matthías Vilhjálmsson. Et herlig angrep fra hjemmelaget avsluttet med at Vilhjálmsson satte inn 2-0 for Vålerenga.

Det ble ingen flere mål i kampen og Vålerenga fortsetter den gode sesongen. De ligger nå på 45 poeng, det samme som Rosenborg som for øyeblikket besitter tredjeplassen. Vålerenga lukter med andre ord på medalje og europacupspill da det gjenstår seks serierunder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer