- Vålerenga må vurdere lønnskutt

Vinterens emisjon til tross: Vålerenga trenger en ny runde med frisk kapital for å overleve året økonomisk.

- Økonomien er en konstant utfordring. Det er ingenting å legge skjul på. Vi er i en kinkig situasjon, og den har vært det ei tid nå, sier direktør Kjetil Siem.

I starten av februar fikk Vålerenga 11 millioner av nye og gamle eiere. Øystein Stray Spetalen og Kjetil Rekdal var blant de som bidro til potten som skipsreder Fredriksen har vært alene om å fylle de to siste årene.

Men disse pengene var bare nødhjelp. Med underskudd på 43 millioner i 1. divisjon i 2001, og ytterligere 10 millioner minus i 2002, sliter Vålerenga med en løpende gjeld på 30 millioner kroner.

- Ser på lønnskutt

- Likviditeten er anstrengt. Mye av tida går til å be om utsettelser på fordringer og omgjøring av gjeld til andre avtaler. Den nye emisjonen hjalp lite så lenge gjelda ligger der, sier Siem, som likevel har greid å barbere budsjettene i forhold til tidligere år.

- Å kutte i spillerlønningene har ikke vært diskutert i styret foreløpig. Men det kan ikke vare evig. Vi må nok åpne for å se på om vi kan kutte på lønnsutgiftene. Jeg vet at Stabæk reduserte samtlige lønninger med 10 prosent.

Foreløpig har spillerne fått alt de har vært lovt. Selv om det har tatt tid.

- Vi betalte nettopp ut cupfinalebonusen som vi lovte spillerne i fjor. Da vi fikk pengene for salget av Johan Arneng, valgte vi å gjøre det. Selv om vi sikkert kunne ha trengt pengene til noe annet, sier Siem.

- Totalt tror jeg det ble utbetalt mellom 300000 og 400000 kroner.

Lysere utsikter

Vålerenga har et budsjett på drøye 35 millioner kroner i år, og det er mindre enn på veldig mange år. - Det som er bra er at sponsorene som allerede er med oss, virker veldig positive. Flere av avtalene våre har vi greid å reforhandle og øke prisen på. Derimot er det litt hardere å vinne nye avtaler. Sponsortørken er merkbar, sier Siem. På investorsida ser det lysere ut. De som sitter på potensielle pengebinger, liker signalene om innstramninger.

- Nå er det vel ikke så galt der oppe, sier investor Øystein Stray Spetalen.

SLITER: Vålerenga-direktør Kjetil Siem.