Fortvilet:  Vålerengas kaptein Christian Grindheim trenger en logo på brystet for at Vålerengas budsjett skal gå opp i 2014.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Fortvilet: Vålerengas kaptein Christian Grindheim trenger en logo på brystet for at Vålerengas budsjett skal gå opp i 2014. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Vålerenga mangler 15 millioner kroner

Vålerenga har et markedsbudsjett på rundt 40 millioner kroner i år, men så langt er det bare 25 millioner kroner som er sikret. Også klubbens emisjon er under budsjett.

(Finansavisen): - Det blir beintøft å klare årets budsjett, sier daglig leder Stig-Ove Sandnes i Vålerenga Fotball Invest til Finansavisen.

Emisjonen i selskapet skulle skaffe 20 millioner kroner i frisk kapital, men fasit viser nå at det kun er kommet inn 2,1 millioner kroner ut over de 13 millionene Tor Olav Trøim garanterte for. Fem millioner kroner har dermed uteblitt.

- Mer penger hadde gitt oss større handlingsrom, men det endrer ikke planene som er lagt, sier styreleder Henrik Christensen i Vålerenga til Finansavisen.

Langt under budsjett   Klubbens budsjett for 2014 er på rundt 100 millioner kroner, men det er ifølge Finansavisen mye som mangler før Vålerenga er i mål. Bare i markedsbudsjettet trengs det store summer for å nå de budsjetterte 40 millionene, og klubben har stått uten hovedsponsor i lengre tid.

- Vi mangler 12-15 millioner kroner for å være i mål på sponsorsiden. De to neste månedene blir uhyre viktige for å få på plass de samarbeidspartnerne vi ønsker, sier Sandnes til Finansavisen, og legger til:

- Spør du de fleste klubber så er det først rundt 1. mars at man vet hvordan sesongen vil bli budsjettmessig.

Flere nyheter Vålerenga-eierne rømmer fra Trøim Trøim inn med 13 millioner i Vålerenga Trøim kan få full kontroll i Vålerenga