Vålerenga med antirasistisk drakt mot Ekranas

Etter Roberts-hetsen i Litauen.

• Følg Rosenborg-Vålerenga direkte kl. 19.00 i kveld

(Dagbladet.no): Vålerenga-spiller Glenn Roberts ble utsatt for grove, rasistiske tilrop da Vålerenga spilte 1-1 borte mot Ekranas fra Litauen Uefa-cupkvaliken for halvannen uke siden.

I returmøtet på tordag spiller Vålerenga i et sett spesialtrykte drakter med «Vålerenga against racism» trykket på brystet. I 1997-sesongen spilte klubben med det samme budskapet på norsk, «Vålerenga mot rasisme».

Navnet til draktsponsoren er fjernet til fordel for den antirasistiske markeringen.

- Det er et drastisk tiltak, men vi vil gjerne bruke denne arenaen til å vise våre holdninger, sier klubbens profilansvarlige Lene Carr til vif.no.

Vålerenga har fått godkjent draktforandringen hos Uefa.

Klubben vil ikke produsere antirasisme-draktene for salg, men opplyser at spillerdraktene fra kampen mot Ekranas vil bli auksjonert bort.

Vålerenga med antirasistisk drakt mot Ekranas
KLART BUDSKAP: Vålerengas Glenn Roberts ble utsatt for rasisme i bortemøtet med litauiske Ekranas. I returmøtet torsdag spiller Oslo-laget med antirasistisk slagord i stedet for sponsornavn på brystet. Foto: Pål Laukli/tinagent
KLART BUDSKAP: Vålerengas Glenn Roberts ble utsatt for rasisme i bortemøtet med litauiske Ekranas. I returmøtet torsdag spiller Oslo-laget med antirasistisk slagord i stedet for sponsornavn på brystet. Foto: Pål Laukli/tinagent Vis mer