Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vålerenga med storseier – Oilers tapte

Vålerenga slo Kongsvinger 8-0 og er inne i medaljekampen i eliteserien i ishockey for fullt, mens Lørenskog slo til med 4-2 og påførte Stavanger serielederens tredje tap.

SCORET TRE: Rasmus Ahlholm. Foto: NTB Scanpix
SCORET TRE: Rasmus Ahlholm. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om det ble 4-2 til Lørenskog troner Oilers suverent på topp i serien med 47 poeng.

Det er 12 poeng ned til Lørenskog og Lillehammer på annenplass. Dermed er det bare spenning om hvem som tar sølvet i årets gjeveste hockeyserie.

Den kampen står mellom de to nevnte og Vålerenga som med kjempeseieren over Kongsvinger rykket opp til 34 poeng og puster de to andre i nakken. Det skal dog nevnes at Lillehammer har en kamp mindre spilt enn de andre lagene, så klubben har en ørliten fordel.

Vålerenga ledet 4-0 allerede midtveis i den første perioden mot Kongsvinger og hadde avgjort allerede da. Det ble ytterligere tre mål i midtperioden, før Espen F. Salo fastsatte sluttresultatet til 8-0 ti sekunder før slutt.

Rasmus Ahlholm ble dagens mann i Vålerenga med sine tre scoringer. Tobias Lundström scoret to, mens også Thomas Olsen og Magnus Fischer kom på scoringslisten i en kamp blottet for spenning.

På defensiven

Serieleder Stavanger Oilers kom raskt på defensiven mot Lørenskog. Hjemmelaget tok ledelsen med 2-0 ved Jason Krog og Stefan Espeland før Spencer Humphries reduserte snaue minuttet før slutt i første periode.

Men Lørenskog beholdt initiativet og øket til 3-1 med kampens eneste scoring i midtperioden. Det var Peter Messa som satte den scoringen.

I den siste perioden hadde Oilers god kontakt etter reduseringen til 2-3 ved Mark van Guilder etter ni minutter og 40 sekunder av perioden.

Laget presset på for utligning, men i stedet var det Lørenskog som gikk opp til 4-2 med snaue fem minutter igjen å spille. Jonas Djupvik Løvlie scoret det siste målet.

Serierunden avsluttes søndag. Da står følgende kamper på programmet: Frisk Asker – Stjernen, Sparta Sarpsborg – Lillehammer, Storhamar – Manglerud Star.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!