Vålerenga mot Lørenskog i ishockey-NM

Erkerivalene møtes i kvartfinalen.

RIVALER: Vålerenga møter erkerivalene Lørenskog i kvartfinalen. Foto: Kyrre Lien   / SCANPIX
RIVALER: Vålerenga møter erkerivalene Lørenskog i kvartfinalen. Foto: Kyrre Lien / SCANPIXVis mer

Trener Espen Knutsen i Vålerenga trenger ikke skjerpe mannskapet før NM-kvartfinalen i ishockey. Motstander blir erkerival Lørenskog.

I tillegg byr kvartfinalene på mjøsderbyet mellom Storhamar og Lillehammer. Seriemester Sparta Sarpsborg valgte Rosenborg i den første av kampene i cupspillet, mens serietoer Stavanger skal møte Frisk Asker.

I søndagens avsluttende serierunde viste Sparta Sarpsborg at de har skumle hensikter også i kampen om kongepokalen. I bortemøtet mot Vålerenga ble 0-2 etter annen periode snudd til en bunnsolid 4-2-seier etter 60 minutter. Henrik Malmström og Robin Dahlstrøm satte inn to pucker hver i siste periode.

Stavanger vartet opp med godt spill i Askerhallen da Frisk Asker ble slått 4-0 etter to mål av Martin Strandfeldt. En god generalprøve sto også Storhamar for da de slo Lørenskog med 3-1 på hjemmeis.

Rosenborg til sluttspill
Rosenborg fightet seg til den siste sluttspillplassen med 7-6-seier over Stjernen. De to siste scoringene til trønderlaget kom i kampens siste spilleminutt. Premien for den prestasjonen kunne vært bedre. Som vinner av serien valgte Sparta Sarpsborg nettopp Rosenborg som motstander i kvartfinalen.

Manglerud/Star gjorde sin del av jobben ved å vinne 3-1 over Lillehammer, men det ble til slutt nedrykkskvalifisering i stedet for sluttspill for Oslo-laget, som endte bak Rosenborg på innbyrdes oppgjør.

Fra før var det klart at tabelljumbo Stjernen må spille kvalifisering.

Første kamp i kvartfinalene (best av sju) spilles onsdag 2. mars.

(NTB)