Vålerenga mot Newcastle

Mens Rosenborg skal bryne seg på portugisiske Benfica. Se hele Uefa-cuptrekningen!

Vålerenga fikk en ønsketrekning i Uefa-cupens 3. runde mot Newcastle - i hvert fall økonomisk.

Vålerengas trener, Kjetil Rekdal, er godt fornøyd med trekningen.

- Vi håpet på et lag som gjorde at vi tjener penger. Det er en veldig tøff motstander, men Newcastle er attraktive økonomisk, sier Rekdal til Dagbladet.no.

- Det kommer sikkert en del publikum på Ullevaal. Jeg har hørt at Newcastle har bestilt 5000 billetter allerede, og jeg blir skuffa hvis det blir mindre enn 15 000 mennesker på hjemmekampen. Jeg drømmer om over 20 000 tilskuere. Her får oslofolk kjenne sin besøkelsestid.

VIF har slått ut Krakov og Graz på vei til 3. runde.

- Vi møter et lag som er mye mer gjennombruddshissige enn blant andre Krakow. Her blir det knallhard kamp innenfor 16-meterne. Det er opp til oss å gjøre en så god jobb hjemme som mulig. Det er lov å drømme om en 1-0-seier.

- Og så får vi duellen Shearer mot Rekdal?

- Det kan hende. Men det er fortsatt to og en halv måned igjen til kampen, og mye kan skje. Uansett blir det en stor opplevelse for gutta å komme bort til Newcastle og spille foran 50 000 tilskuere, sier Rekdal til Dagbladet.no.

Manager Bobby Robsons Newcastle er et av Premier Leagues superlag. Stjernene inkluderer blant andre legenden Alan Shearer, Kieron Dyer og Jonathan Woodgate, Craig Bellamy - og mange flere.

Før trekningen i dag sa veteranen Gary Speed at Newcastle har tenkt seg helt til finalen i Uefacupen.

- Som Celtic forrige sesong, har vi tenkt å gå hele veien. Vi er ikke redde, uansett hvem vi trekker. Vi gleder oss, og det blir interessant å se hvem vi får, sa Speed.

Det ble VIF, og torsdag 26. februar kommer de svarthvite til Ullevaal. Returkampen går i Newcastle uka etter.

- Jeg hadde håpet på Roma, og deretter Newcastle. Så vi må jo si oss fornøyd med dette, sier VIF-back Tom Henning Hovi til Dagbladet.no.

Han tror John Carews Roma hadde vært vanskeligere å slå ut, men understreker at han også tror det blir tøft mot engelskmennene.

- Vi møter et veldig godt lag, sier Hovi.

VIF-assistenttrener Geir Bakke mener den engelske spillestilen passer oslolaget godt.

- Men vi må selvfølgelig ha tur for å gå videre, sier Bakke til Dagbladet.no.

Også Rosenborg fikk en vanskelig motstander, da navnet på et portugisisk storlag sto på lappen som ble trukket opp av bollen i ettermiddag.

- Benfica er i hvert fall en veldig god motstander. De er jo blant de tre beste i Portugal, sier RBK-trener Ola By Rise til Dagbladet.no.

- Hva veit du om Benfica?

- De har jo spilt to kamper mot Molde, så du trenger ikke være rakettforsker for å vite en del om dem.

- Er dere favoritter?

- Jeg tror du må være fjerde generasjons nordmann for å si at vi er favoritter. Men jeg håper vi kan gå videre. Kampene går på et ugunstig tidspunkt, men vi fikk i hvert fall bortekamp først.Se hele trekningen:

<B>NESTEN NEDRYKK:</B> Vålerenga trengte playoff for å holde seg i Tippeligaen. Nå skal laget ut i 3. runde i Uefacupen.
PORTUGISERE TIL LERKENDAL:</B> Rosenborg har sjansen til å avgjøre med hjemmekamp mot Benfica på Lerkendal 3. mars.
STORSTADION:</B> Benficas stadion tar 70 000 tilskuere. Dit skal trønderne 26. februar.
STJERNELAG:</B> Vålerenga avslutter med bortekamp i Newcastle 3. mars.