Vålerenga mot seriegull

Tre poengs ledelse med to serierunder igjen.

Med 3-1-seier mot jumbo TIK er Furuset klar for sluttspillet i ishockey.

Dermed er det nok stor lettelse i Oslo-laget. En sen sluttspurt fra Lillehammer gjorde at Furuset sto i fare for å miste en tilsynelatende sikker sluttspillplass.

Med seieren i Trondheim torsdag kan ikke lenger LIK ta igjen Furuset. Trolig møter Furuset storebror Vålerenga i kvartfinalen i sluttspillet. VIF-trener Espen «Shampo» Knutsen har tidligere uttalt at han gjerne møter byrivalen.

Dersom Vålerenga vinner serien, får laget førsteretten til å velge motstander i kvartfinalen. Furuset vant skuddstatistikken 31-15 og tok en fortjent seier mot TIK. Tapet var det 13. på rad i serien for TIK. Furuset har vunnet lagenes fire innbyrdes møter denne sesongen.

Lillehammer ble knust 2-7 mot Vålerenga. Dermed må LIK ut i kvalifisering.

Vålerenga leder eliteserien med 98 poeng. Det er tre poeng mer enn Storhamar når to runder gjenstår. I tillegg har VIF best resultater i innbyrdes møter. Hamar-laget tapte 2-3 mot Comet, et overraskende nederlag for Dragons. Seriemesterskapet synes å være avgjort til Vålerengas fordel to runder før slutt.

Frisk Asker vant 4-2 mot Stjernen. Begge lagene er klar for sluttspillet.

(NTB)

GULL I SIKTE: Espen Knutsens Vålerenga slo Lillehammer 7-2 i kveld, og har en hånd på seriegullet. Foto: SCANPIX
GULL I SIKTE: Espen Knutsens Vålerenga slo Lillehammer 7-2 i kveld, og har en hånd på seriegullet. Foto: SCANPIX Vis mer