Vålerenga og Storhamar sliter

Stjernen leder ishockey-serien.

FREDRIKSTAD (Dagbladet): - Jeg kan ikke huske å ha vært med på makan, sier Stjernen-kaptein René Hansen til Dagbladet.

Det sier litt. For Hansen har 641 A-kamper for Stjernen. Men han kommer ikke på noen større prestasjon i en enkeltkamp enn å knuse den regjerende dobbeltmesteren 6- 0.

-  God jobb

Og det er, som det står på Hansens shorts, og som de fleste i Fredrikstad sa i går: Ille bra.

-  Storhamar hadde kanskje nok en dårlig dag, men når vi vinner 6- 0 må vi uansett ha gjort en god jobb, mener kaptein Hansen.

Han er en av de lokale guttene på et Stjernen-lag som er sterkt preget av utlendinger.

-  Men de er med på å heve oss.

I forrige uke kom Ondrei Steiner fra den russiske ligaen.

-  Vi har mange klassespillere nå, sier Hansen.

Og det får veteranen til å tro på en god sesong.

-  Før vi startet var jeg veldig usikker, men nå har vi fått en «flying start» og leder serien. Likevel er det viktig å ikke ta helt av. Vi møter Frisk Asker borte og Vålerenga hjemme i de to neste kampene. De blir viktige for oss.

-  Seriefinale

Heller ikke trener Geir Myhre - en mester i å dempe forventninger - vil snakke om at Stjernen er tittelutfordrer.

-  Jeg er selvfølgelig glad. 6- 0 i det som per i dag er en seriefinale, gjør meg veldig ydmyk. Vi har et veldig tøft startprogram, og derfor har vi jobbet ekstra hardt i sommer. Nå har vi bare tapt ett poeng på de fire første kampene, og har kommet godt i gang. Men det er ennå lenge igjen, og jeg tror både Storhamar og Vålerenga vil komme sterkt, sier Myhre.

Det var i overtall Stjernen la grunnlaget for storseieren. 1- 0 kom etter ti minutter og ti sekunder, signert Fredrik Gustavsson i spill fem mot fire. Bare 36 sekunder seinere kom 2- 0 ved David Hnat. I periodens siste minutt spilte Stjernen tre mot fem, og fikk uttelling to sekunder før pause ved finske Niklas Juntti.

Hjemmelaget hadde fortsatt én mann mer på isen da Peter Zubek laget 4- 0 rett etter pause, og fire minutter seinere satte Lars Gøran Anderson inn 5- 0. Drøye sju minutter før full tid smalt Hansen inn 6- 0.

-  Moro å få score i en sånn kamp. Det var dessuten mitt første mål i år, sier backen og smiler.

-  Får det tøft

I motsetning til Stjernen, virket ikke Storhamar som noe topplag i går. Noe av skylda for resultatet kan man legge på fraværene til Ole-Eskild Dahlstrøm og Joakim Persson. Likevel er trener Petter Salsten klar over at forestillingen mot Stjernen er langt under pari.

-  Vi fikk i alle fall se det jeg har ment hele tida: at Stjernen vil bli et av topplagene i år. Å si noe annet blir tull.

-  Både vi og Vålerenga vil få det tøft i år. Vi kommer ikke til å bli så suverene som før. Det er dumt for oss, men bra for norsk hockey, mener Salsten.

RUNDSPILT: Storhamar-trener Petter Salsten fortviler etter at laget hans tapte 0- 6 i går.
STORSPILL: Stjernens Réne Hansen jubler etter å ha scoret Fredrikstad-lagets sjette mål i går.