Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vålerenga ønsker seg Semb

Ansetter ingen ny trener før sesongen er slutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sportslig leder Lars Bohinen og resten av VIF-ledelsen gikk umiddelbart i møte etter at Kjetil Rekdal hadde annonsert sin avgang og pressen hadde fått sitt i går kveld.

På agendaen sto én ting: Hvem som skal etterfølge Rekdal som hovedtrener i Vålerenga.

Det kan bli Nils Johan Semb.

Den tidligere landslagssjefen er allerede ønsket av VIFs klubbstyre som ny hovedtrener, skriver Dagbladet i dag. Den tidligere landslagssjefen er den eneste norske kandidaten som frister, og som er ledig på markedet.

TV 2-kommentator Semb har ikke trent noe lag siden han ga seg som Norge-trener etter EM-kvalifiseringen i 2004.

Inntil videre erstatter Vålerenga Rekdal med interne opprykk. Assistentrener Petter Myhre overtar Rekdals rolle, mens Harald Aabrekk fortsetter i sin gamle jobb som spillerutvikler.

Slik blir det etter all sannsynlighet resten av sesongen.

- Vi er en liten gjeng som skal sette oss ned og lage en profil over hva vi behøver av den nye treneren i VIF. Jeg vet godt hva gruppe trenger, sier Bohinen, uten å utdype nærmere.

IKKE HASTVERK: Lars Bohinen og resten av VIF-ledelsen gikk rett i møte etter pressekonferansen hvor Kjetil Rekdal trakk seg som VIF-trener. Nå venter en møysommelig kartlegging av trenerkandidater både i inn- og utlandet. Foto: FRANK KARLSEN
IKKE HASTVERK: Lars Bohinen og resten av VIF-ledelsen gikk rett i møte etter pressekonferansen hvor Kjetil Rekdal trakk seg som VIF-trener. Nå venter en møysommelig kartlegging av trenerkandidater både i inn- og utlandet. Foto: FRANK KARLSEN Vis mer

Ikke hastverk

- Når vil en ny hovedtrener være på plass?

- I utgangspunktet er Petter vår hovedtrener ut sesongen. Jeg ser ikke for oss at vi ansetter noen før det, selv om det aldri skal utelukkes. Men nå skal vi gjøre en fryktelig grundig jobb, og være sikker på at mannen vi ansetter er den rette. Vi stoler på at de som er her nå kan gjøre en god jobb ut året. Derfor har vi ikke hastverk, sier Bohinen til Dagbladet.no.

- Har det vært aktuelt å gjøre Drillo til midlertidig hovedtrener?

- Nei, Drillo vil ikke bli trukket nærmere inn mot laget.

- Vil dere se innenlands eller utenlands?

- Det vil være navn i Norge som er interessant, for det finnes mange gode trenere i dette landet. Man har ofte mindre kjennskap til trenere i utlandet, sier Bohinen.

Livslangt VIF-medlemsskap

image: Vålerenga ønsker seg Semb

Han er opptatt av å få fram at VIF og Kjetil Rekdal skilles som de beste venner.

- Det er vemodig at det er slutt, men det skjer i største vennskapelighet. Det har vært mange suksessrike år. Kjetil har gitt VIF mye, og VIF har gitt mye til ham. Kjetil Rekdal var utvilsomt den riktige mannen for oss.

- Hvordan vil du beskrive Rekdal som trener?

- Han er ambisiøs, ærgjerrig og har et sterkt vinnerinstinkt. Kombinasjonen av alt det, pluss en veldig god fotballforståelse er hans store styrke. Kjetil kommer til å få suksess som trener andre steder, det er jeg helt sikker på. Samtidig er han ikke ferdig utlært som trener. Han kan bruke tida fram mot han finner seg en ny klubb til å absorbere årene i Vålerenga, sier Bohinen til Dagbladet.no.

Styreleder Odd Skarheim hyller Kjetil Rekdal som en fantastisk vinnetype, og som en av de største trenerne i VIF-historien.

- Vi planlegger en stor markering for Rekdal 10. september til hjemmekampen mot Fredrikstad. Jeg kan ikke dele ut fortjenestemedaljen, men jeg vil gjerne gi deg et livslangt medlemsskap i VIF. Vil du akseptere det? spurte Skarheim Rekdal på pressekonferansen.

Det ville selvsagt «I». 

Semb har ikke besvart Dagbladet.nos henvendelse i dag tidlig, men sier til ANB at tanken på en trenerjobb i VIF ikke har slått ham. 47-åringen har ingen tilbud, men vil tilbake som trener..

- Ja, det vil jeg for så vidt. Men det blir helt hypotetisk. Jeg får ta stilling til det når det eventuelt blir noe å diskutere, sier Semb.

• Din mening: Hvem håper du blir ny hovedtrener for Vålerenga?

NY VIF-SJEF? Dagbladet skriver i dag at Nils Johan Semb, her sammen med kommentatorkollega Øyvind Alsaker, er VIFs førstevalg.