Vålerenga-opptur: Slo Lillehammer 8-4

Slik gikk kveldens hockeykamper.

SEIER: Vålerenga vaker midt på tabellen, men fikk en skikkelig opptur i 8-4-seieren borte mot Lillehammer i ishockeyens eliteserie torsdag.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
SEIER: Vålerenga vaker midt på tabellen, men fikk en skikkelig opptur i 8-4-seieren borte mot Lillehammer i ishockeyens eliteserie torsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Vålerenga vaker midt på tabellen, men fikk en skikkelig opptur i 8-4-seieren borte mot Lillehammer i ishockeyens eliteserie torsdag.

Med målfesten klatret Oslo-laget forbi nettopp Lillehammer og opp til 6.-plass. Forrige sesongs seriemester står med skuffende 36 poeng etter 24 kamper.

Etter kampen var VIF-trener Espen Knutsen fornøyd med det guttene hans leverte offensivt.

- Vi har scoret bra med mål i de to siste matchene. Vi gjorde åtte i dag og hadde sju mot Manglerud Star i forrige runde. Men det er ikke bra å slippe inn så mye som vi gjør, sa «Shampo» til NTB.

Vålerenga tok tidlig ledelsen i Kristins hall, men den glapp raskt. Etter første periode sto det 2-2 mellom lagene, der Daniel Sørvik og Morten Ask gjorde gjestenes mål.

Avgjorde I midtperioden tok Vålerenga knekken på Lillehammer. Sørvik scoret igjen, mens Stefan Espeland, Tobias Lindström og Rasmus Juell gjorde hvert sitt mål. Vertene klarte bare å svare med én scoring ved Derek Arnold i denne perioden.

- Vi fikk matchen dit vi ville ha den i annen periode. Kampen var i realiteten avgjort da vi gjorde 6-3 i det pausesignalet lød. Vi kontrollerte det inn etter det, sa Knutsen.

Ask gjorde sitt annet mål for kvelden tidlig i siste periode. Fem minutter før slutt la Mathias Trygg på til 8-4.

Knutsen ser positivt på sesongen framover. Han mener Vålerenga kan kjempe om medalje.

- Veien opp til medaljeplass er ikke så veldig lang. Det er mange matcher igjen, og vi skal prøve å ta så mange poeng som mulig, Det blir ikke noe problem å motivere gutta.

Knappet innpå Serietoer Lørenskog ledet bare 1-0 borte mot Manglerud Star helt til det var seks minutter. På tampen sørget Olai Johannessen og Wacey Rabbit for 3-0-seier til gjestene.

Romerikingene tok dermed innpå serieleder Stavanger, som tirsdag tapte 1-2 hjemme mot Storhamar. For Lørenskog skiller det sju poeng opp til tabelltoppen.

I Fredrikstad slo nysigneringen Ben Blood til umiddelbart. Amerikaneren scoret to mål i debuten da Stjernen slo bunnplasserte Kongsvinger 4-1.

Det så lenge ut til å gå mot hjemmeseier for Sparta Sarpsborg, men i tredje periode scoret Frisk Asker tre mål på rappen og snudde til 3-1-seier.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer