Vålerenga på vei

Asker: Vålerenga vant den andre NM-finalen 4-2 over Frisk-Asker torsdag. Dermed kan Oslo-laget avgjøre selv hjemme på Jordal søndag.

Hjemmelaget var «hetest på grøten» i begynnelsen. Og det var veteran Dag Høyem som sto for serveringen til den stappfulle Askerhallen. Det var 15 år siden det gikk en NM-finale der.

Først serverte Høyem pucken til Morten Bakkene som overlistet Marko Rantanen i første forsøk. Så gikk Høyem selv fra blålinjene og fikk to muligheter til å øke Frisks ledelse til 2-0. Da var det gått snaue seks minutter av kampen.

Etter knallåpningen av Frisk kom Vålerenga bedre med, men til tross for et par overtallsspill måtte det vente til 50 sekunder gjensto av perioden før Johan Brummer fikk pirket pucken i mål og en veldig viktig redusering.

I midtperioden var det ingen av lagene som klarte å tilrive seg noe overtak, men både hjemmelaget og gjestene fra hovedstaden hadde sine store muligheter. Det varte og rakk før det ble flere scoringer. Etter drøye 16 minutter var det Vålerenga som utlignet ved finske Tommy Kiviaho.

Dermed holdt spenningen seg også langt ut i 3. periode. Men helten fra den første kampen på Jordal tirsdag, Tommy Marthinsen måtte kaste inn håndkleet. Vålerenga-angriperen virket som han fikk skulderen ut av ledd og i så fall må Jimmer'n junior se resten av finalene fra tribunen.

Men en annen Tommy ble helten for Vålerenga. Finske Kiviaho ble symbolsk matchvinner med sin 3-2-scoring i siste perioden. Rune Fjeldstad økte til 4-2 like etter og den andre finalen var kjørt.

Nå kan Vålerenga avgjøre NM-sluttspillet på hjemmebane allerede søndag. Med seier vil nok en Kongepokal havne i skapet på Jordal Amfi.

(NTB)

helge.ogrim@dagbladet.no

LUR:VIFs Niklas Barklund stresser Frisk-spilleren Lars Erik Lund til å gi fra seg pucken. Situasjonen førte til 3 - 2 scoringen i den andre finalekamen i Askerhallen.