Vålerenga puster Rosenborg i nakken

Storklubbene kjemper om seieren i «Klubben i mitt hjerte».

(Dagbladet.no):Det tetner seg til i kampen om seieren i avstemningen av «Klubben i mitt hjerte», og to tippeligastorheter kniver om seieren innenfor kategorien for spesialidrettslag med mer enn 100 medlemmer.

Vålerenga har de siste dagene sneket seg helt opp i ryggen på Rosenborg, som lenge hadde en solid ledelse. I det konkurransen er i ferd med å bevege seg inn på oppløpet, ser det altså ut til å et oppgjør mellom årets cupmester og seriegrossistene fra Trondheim.

Årets overraskelseslag i Tippeligaen, Bodø/Glimt, markerer seg også med positivt fortegn i «Klubben i mitt hjerte». Mange med gult hjerte har oppsøkt stemmelokalene på Dagbladet.no, og Kåre Ingebrigtsens menn har et godt grep om tredjeplassen.

Seriemester Stabæk faller tre plasser sammenlignet med den reelle sluttplasseringen i etter 26 kamper, men må passe seg for lidenskapelige bergensere som foreløpig har stemt til en femteplass.

FC Lyn Oslo har vært igjennom en stormfull tid med kamp for toppseriekontrakten i klubblisensnemnda. Selv om fotballforbundets behandling endte godt for hovedstadsklubben, er ikke oppslutningen i «Klubben i mitt hjerte» noe lyspunkt.

Lyn sliter nemlig i bunnen av tabellen foran Sandefjord, men bak Strømsgodset.

Det er også verdt å merke seg at innsatsen fra klubbene selv når det gjelder profilering av avstemningen ser ut til å være viktig.

Tre av de fire Tippeliga-klubbene som ligger i toppen har satset på å minne supporterne om å stemme på sine egne offisielle nettsider.

I HÆLENE: Vålerenga, her ved Mohammed Abdellaoue, er i hælene på Rosenborg og Kris Stadsgaard i kampen om seieren i «Klubben i mitt hjerte». Foto: Kyrre Lien/Scanpix
I HÆLENE: Vålerenga, her ved Mohammed Abdellaoue, er i hælene på Rosenborg og Kris Stadsgaard i kampen om seieren i «Klubben i mitt hjerte». Foto: Kyrre Lien/Scanpix Vis mer

Tippeligatabellen (med egen nettprofilering av konkurransen i parentes):

1. Rosenborg (Banner på nettsiden)

2. Vålerenga (Ingenting)

3. Bodø/Glimt (Hovedsak på nettsiden)

4. Stabæk (Banner på nettsiden)

5. Brann (Ingenting)

6. Lillestrøm (Ingenting)

7. Aalesund (Ingenting)

Vålerenga puster Rosenborg i nakken

8. Fredrikstad (Ingenting)

9. Tromsø (Ingenting)

10. Viking (Ingenting)

11. Odd (Artikkel på nettsiden)

12. Start* (Ingenting)

13. Molde (Ingenting)

14. Strømsgodset (Ingenting)

15. Lyn (Ingenting)

16. Sandefjord (Ingenting)

*=Start stiller i kategorien «fleridrettslag over 500 medlemmer». De øvrige 15 hører til under «spesialidrettslag over 100 medlemmer».