Vålerenga reddet av krysstanga

Seieren mot Storhamar var nær å ryke.

Vålerenga befestet sin posisjon som Norges beste ishockeylag etter 3-2-seier over Storhamar i kveld.

Storhamar avsluttet kampen med å klinke pucken i krysset, men måtte nok en gang se seg slått av storebroren fra Oslo Øst.

- Fryktelig bittert! Det verste som kan skje, sa SIL-kaptein Mattias Livf til SportN etter stang ut i sluttsekundene.

Gjestene reiste seg nemlig etter å ha blitt rundspilt i første periode og var best i de to siste. Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen var lettet over at det ble full pott.

- Mot slutten blir vi feige og trekker oss. Vi må opp flere hakk. Fortsetter vi slik som vi gjorde i 3.-periode blir det ikke mange poengene framover. Men jeg er fornøyd med at vi ikke har tapt etter ordinær tid denne sesongen, sa Knutsen.
Kanonstart
Pål Johnsen ga gjestene en drømmeåpning da han skjøt via en Vålerenga-kølle og mellom beina på keeper Scott Stirling etter 39 sekunder. Men VIF slo tilbake ved Cato Cocozza og Anders Fredriksen og gikk til pause med 2-1-ledelse. Storhamars Linus Stensson utlignet til 2-2, men flere mål fikk ikke gjestene.

David Nyström hadde vel ingen forhåpninger om at hans 3-2-scoring drøye seks minutter ut i midtperioden skulle bli avgjørende, men sluttperioden ble målløs og VIF tok sin annen strake seier i klassikeren mot Hamar-laget denne sesongen.

I Furuset Forum så gjestene Sparta ut til å kunne cruise inn alle poengene da de ledet 2-0 med drøyt åtte minutter igjen å spille. Men to Lasse Fredriksen-mål i løpet av 45 sekunder utlignet sarpingenes ledelse. Med drøyt to minutter igjen gjorde imidlertid Martin Røymark sitt annet mål for kvelden og reddet seieren for Østfolds for tiden beste hockeylag.

Sparta klatret med seieren forbi Storhamar og opp på tredjeplass.


Stjernen-smell
Stjernens svake sesong fortsetter. I kveld vant tabelljumbo Trondheim hele 5-1 i Fredrikstad etter å ha festet grepet med 4-0-ledelse i den første perioden. Dag Morten Wehn noterte seg for ett mål og to assist for trønderne.

Den tradisjonsrike Fredrikstad-klubben ligger langt bak skjema og har kun tatt full pott i to av ti kamper så langt.

Dermed er laget svakest i Østfold, selv om Comet tapte 3-5 hjemme mot Frisk Asker da Abbott-brødrene nok en gang var ivrige poengplukkere. Cameron scoret ett og assisterte på ytterligere ett, mens Chris tok tre poeng med en assist mer enn sin bror for Asker-laget som festet grep om annenplassen, fem poeng bak VIF.

Vålerenga reddet av krysstanga

Stavanger tok sin annen strake seier da Lillehammer ble slått 2-1 i Kristins Hall. Brendan Brooks ble matchvinner fire minutter før slutt. Har gullfavorittene begynt klatringen etter en håpløs seriestart?

(NTB)

FORTSATT PÅ TOPP: Vålerenga og Cato Cocozza (t.h.) har fortsatt en solid ledelse i eliteserien etter seieren mot Storhamar og Lars Løkken Østli i kveld. Foto: Morten Holm, Scanpix
FORTSATT PÅ TOPP: Vålerenga og Cato Cocozza (t.h.) har fortsatt en solid ledelse i eliteserien etter seieren mot Storhamar og Lars Løkken Østli i kveld. Foto: Morten Holm, Scanpix Vis mer