Vålerenga reiste seg og vant

Etter to strake tap.

Etter to strake tap vant endelig serieleder Vålerenga igjen da Sparta ble slått 5-3 på Jordal Amfi fredag.

Etter tirsdagens 3-4-tap mot Frisk Asker mente VIF-trener Espen Knutsen at Vålerenga-spillerne var preget av tett kampprogram og spill for landslaget. Fredag var de regjerende norgesmestrene igjen tilbake på vinnersporet.

- Vi har tatt det litt mer med ro de siste dagene og gutta har fått tilbake overskuddet, sa Knutsen til NTB etter lagets første seier på tre kamper.

- Jeg er godt fornøyd med at vi ikke slipper til Sparta. De skaper veldig lite sjanser mot oss. Det beste laget vant, slo Shampo fast.

Øystein Olsen scoret hjemmelagets to første mål, men Spartas Kent Lindberg svarte begge gangene med sitt 13. og 14. mål for sesongen. I slutten av 2.-perioden puttet Ken André Olimb på til 3-2. Christian Cartier la på til 4-2 i begynnelsen av siste periode før Torbjörn Johansson reduserte i overtall. Mathis Olimb scoret kampens siste mål. Sparta tok ut keeper og Vålerenga gjorde to forsøk på å score fra egen sone, men lyktes ikke.

VIF topper serien med 58 poeng, sju flere enn Storhamar som har to kamper til gode på oslolaget. Sparta skal i aksjon allerede lørdag når Comet kommer på besøk, mens Vålerenga-spillerne får en dag fri før Trondheim er motstander på Jordal søndag.

(NTB)

SLO SPARTA: Vålerenga slo fredag kveld Sparta 5-3 hjemme på Jordal etter to strake tap. Forklaringen på at VIF var tilbake på vinnersporet var enkel, ifølge trener Espen Shampo Knutsen: - Vi har tatt det litt mer med ro de siste dagene og gutta har fått tilbake overskuddet. Foto: SCANPIX
SLO SPARTA: Vålerenga slo fredag kveld Sparta 5-3 hjemme på Jordal etter to strake tap. Forklaringen på at VIF var tilbake på vinnersporet var enkel, ifølge trener Espen Shampo Knutsen: - Vi har tatt det litt mer med ro de siste dagene og gutta har fått tilbake overskuddet. Foto: SCANPIX Vis mer