Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vålerenga rundspilt av serieleder Oilers

Tapte 6-2.

TAP: Vålerenga kom til Stavanger med tre strake seirer, men ble rundspilt av serielederen i ishockey. Oilers var bunnsolide og ga seg ikke før det sto 6-2.
Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
TAP: Vålerenga kom til Stavanger med tre strake seirer, men ble rundspilt av serielederen i ishockey. Oilers var bunnsolide og ga seg ikke før det sto 6-2. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Vålerenga kom til Stavanger med tre strake seirer, men ble rundspilt av serielederen i ishockey. Oilers var bunnsolide og ga seg ikke før det sto 6-2.

Dermed økte Oilers ledelsen i eliteserien, og laget er nå ti poeng foran Lørenskog med én kamp mer spilt.

- Det er 26 poeng på tabellen, og vi så i dag at det er stor forskjell på Oilers og Vålerenga som ligger langt nedpå, sa Stavanger-trener Petter Thoresen til TV 2 like etter kampslutt.

VIF-trener Espen «Shampo» Knutsen måtte nok en gang forklare hvorfor laget hans ikke er i nærheten av å prestere som forventet.

- Jeg er skuffa over måten vi taper på. Vi er litt for sene på både forechecking og backchecking. Fem av målene kommer etter retur eller rett foran Steffen Søberg. Vi har hatt fokus på det, og når vi er så svake bak der synes jeg synd på Søberg.

Tre kjappe mål Vålerenga, som har hatt en meget skuffende sesong, kom til Stavanger med fornyet optimisme etter tre seirer på rad, men mot den suverene serielederen var hovedstadslaget sjanseløst.

Etter at Dan Kissel hadde gitt hjemmelaget ledelsen utlignet riktig nok Tobias Lindström for Vålerenga, men etter det var det aldri noen tvil om hvor poengene skulle ende opp.

Josh Soares ga Oilers ledelsen mot slutten av første periode, og i annen periode scoret Stavanger tre ubesvarte mål gjennom Kissel, Stian Høygård og Mats Larsen Mostue. Rasmus Juell ga gjestene et lite håp om en opphenting med sin 2-5-scoring, men i kampens siste 20 minutter ble det bare én scoring.

Den sto Stavangers Christian Dahl Andersen for, og dermed ble det 6-2.

God Søberg Til tross for seks innslupne mål, var keeper Søberg Vålerengas suverent beste spiller.

- Han var best. Det kunne blitt skikkelig blodig hvis han ikke var så bra, sa Shampo.

Mens Stavanger er suveren serieleder, er Vålerenga fortsatt på en meget skuffende 6.-plass.

(NTB)