- Vålerenga rykker ned

I løpet av halvannen uke i oktober fikk Terje Bæverfjord (55) fra Narvik utrolige 12 rette i tipping tre ganger. Her tipper han utfallet av nedrykksstriden i Tippeligaen.

- Bryne og Vålerenga rykker rett ned i 1. divisjon. På kvalifiseringsplassen lukter det Lyn lang vei. Men Oslo blir ikke uten tippeligalag neste år. Lyn vinner kvalifiseringen, sier Terje Bæverfjord til Dagbladet.

Han er skråsikker på at Bryne er ferdig.

- Jærbuene klarer ikke å komme ut av den dårlige trenden. Jeg er sikker på at laget er ferdig i denne omgang. Når det gjelder Vålerenga, virker det som klubben har en trener som setter seg sjøl framfor laget. Dessverre for Klanen blir det 1. divisjonsspill for Vålerenga neste år, sier Terje Bæverfjord.

- Spillermafia

Lyn-laget synes han virker litt for pastellfint.

- Etter at det kvittet seg med Sture Fladmark som trener, har Lyn vært uten fotballfaglig styring. I stedet har en spillermafia overtatt. Lyn-laget virker litt pastellfint, og må bli røffere for å hevde seg, sier Terje Bæverfjord.

Han er sikker på at Tromsø og Aalesund beholder plassen.

- Begge har trenere fra Mjølner, som jeg var formann i på 1980-tallet. Terje Skarsfjord var en fotballfaglig guru i Mjølner de åra jeg var med. Ivar Morten Normark har jeg vært med på å selge til fransk fotball, sier Terje Bæverfjord.

Selv har han aldri spilt fotball på topplan.

- Det eneste jeg har bedrevet, er litt bedrifts- og sjømannsfotball. I 1972 var Mjølner det første nordnorske laget i toppserien. Da var det stemning i byen. Seinere ble Mjølner fusjonert med skiklubben Narvik-Nor. Det var to vrak som ble slått sammen til ingen ting. I dag er FK Narvik i 2. divisjon, hvor laget så vidt klarer seg, sier Terje Bæverfjord.

Til daglig jobber han i et transportselskap i Narvik. Favorittlagene er Rosenborg og Tottenham.

- Jeg har veldig respekt for det Rosenborg presterer. Når det gjelder engelsk fotball, er jeg gammel Tottenham-gutt. Men jeg fulgte mye bedre med før enn jeg gjør nå, sier Terje Bæverfjord.

- Teft og flaks

12 rette i tre spilleomganger på rad er det bare han som har greid.

- For å få én tolver, må du både ha litt peiling, teft og flaks. For å få to tolvere må du også ha teft og dyktighet, men det er bare en brøkdel i forhold til flaksen. Tre tolvere på rad er det ennå ingen matematikere som har regnet ut muligheten for, sier Terje Bæverfjord.

Systemet han bruker i tippelaget sammen med fire arbeidskompiser, er på 510 rekker og består av fire sikre og én helgardert kamp. Ved tre og fire rette utgangstips på de sju helgarderte kampene, er det 20 prosent sjanse for 12 rette.

NED? Vålerenga etter et av årets tap - denne gangen for Brann i juli. Stian Ohr, Kjetil Rekdal og Pa-Modou Kah.