Vålerenga rykket kraftig ifra

Vålerenga har rykket kraftig ifra sine nærmeste utfordrere om seriemesterskapet i ishockey etter at erkerival Storhamar ble slått 5-1 i kveld.

Etter helgens og mandagens tre bonuskamper har fjorårets seriemestere tatt ledelsen med 12 poeng på Frisk-Asker. Avstanden ned til Storhamar er på hele 14 poeng. Vålerenga kan med rette etterlyse mer motstand, for fjorårets tapende NM-finalist Storhamar var bare en skygge av seg selv.

I store perioder ble gjestene fra Storhamar rundspilt. Takket være et litt uinspirert Vålerenga ble ikke tapet større.

Etter 1. periode på Jordal Amfi var det flatterende at det var Storhamar som scoret det første målet. Sent i 1. periode gjorde Johnny Bruun 1-0 etter at Vålerenga hadde dominert spillet fullstendig.

I midtperioden slo imidlertid hjemmelaget kraftig tilbake og før kampen var halvspilt ledet de 2-1. Målene ble scoret av Joakim Backlund og Kjell R. Nygård.

Storhamar manglet mange av de etablerte og måtte bruke flere av sine ferske spillere. Det bar Hamar-lagets spillet også stort preg av.

I tredje periode gjorde først Lars Erik Lund 3-1 før Backlund gjorde sitt andre mål for kvelden, mens Patric Englund fastsatte sluttresultatet til 5-1. Et resultat som burde vært betydelig større.

Bildetekst(er):

(Foto: Morten Holm, SCANPIX) (Breddebilde)