OVERSKYGGER SEIEREN: Vålerenga vant faktisk 4-1 borte mot Brann i går, men administrerende direktør Pål Breen har i stedet brukt dagen derpå til å snakke om et fåtall supporteres dårlige oppførsel under Carl-Erik Torps videohilsen til hjemmepublikummet.
Foto: Marit Hommedal / Scanpix
OVERSKYGGER SEIEREN: Vålerenga vant faktisk 4-1 borte mot Brann i går, men administrerende direktør Pål Breen har i stedet brukt dagen derpå til å snakke om et fåtall supporteres dårlige oppførsel under Carl-Erik Torps videohilsen til hjemmepublikummet. Foto: Marit Hommedal / ScanpixVis mer

Vålerenga sendte skriftlig unnskyldning til Brann

Trenger bergensernes hjelp til å finne Torp-hetserne.

(Dagbladet): Vålerenga har sendt beklagelsesbrev til Brann etter at deler av supporterne saboterte Carl-Erik Torps videohilsen til publikum i går kveld.

Klanens egne folk har bekreftet overfor Dagbladet at et fåtall  ropte «La ham dø» underveis, og saken ble ikke akkurat mindre av uttalelsene til talsmann Svein Erik Bakke etterpå.

- Jeg tror ikke vi ville gått inn for å holde kjeft uansett, det blir unaturlig. Om noen er døde skal vi selvsagt holde kjeft i et minutt før kampen, men det er blitt litt for mange markeringer etter hvert. Skal vi ha en markering når det er en unge som blir født med Downs syndrom også?, sa Bakke.

Vålerengas administrerende direktør Pål Breen sier klubben nå gjør det de kan for å identifisere supporterne som gikk lengst over streken.

- Vi sendte et beklagelsesbrev til Brann i morges, for hele vår organisasjon beklager en oppførsel vi tar sterk avstand fra, spesielt til Torp personlig, sier Breen til Dagbladet.

- I samme brev ber jeg om at vi kan samarbeide for å løse denne saken, for vi har ingen gode bilder eller lydopptak av eventuelle syndere ut fra det som er blitt vist på tv. Det virker som om det er veldig få som har kommet med de tilropene, som jeg ikke vil gjenta, men det er en utfordring å plukke ut dem, sier han.

Uakseptable rop
Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen sa tidligere i dag til Dagbladet at det er høyaktuelt å utestenge de som eventuelt blir identifisert fra Brann Stadion neste sesong.

- At noen synger fordi de ikke har fått meg seg at det var markering, for eksempel fordi man har kommet seint inn, det kan man forstå. Men ikke det som påstås at noen har sunget og ropt. Det er helt uakseptabelt, sier Pål Breen.

Han reagerer også kraftig på intervjuet talsmann Svein Erik Bakke gjorde i etterkant.

- Der mener jeg nesten det verste skjer, de dumme uttalelsene. Han må legge seg padde flat, sier Breen til Dagbladet, som har tatt kontakt med Klanens ledelse også i dag.

Ønsker ikke å tyste
- Jeg prater med dem hver dag, og spesielt i dag, vi er helt avhengig av et godt samarbeid med supporterne. Men jeg tar sterk avstand fra uttalelsene til Bakke - dersom de er korrekt gjengitt - de henger ikke på greip. Det viktigste nå er at man unnskylder seg, sier Breen.

- Klanens andre talsmann, Christian Kjellsen, sier de ikke vil samarbeide med Brann i denne saken, hva tenker du om det?

- Det er en generell holdning i alle type saker som dette. De ønsker ikke å være angivere, sånn er det. Men jeg håper folk ser at man i denne klubben og blant supporterne stadig jobber med gode prosjekter, og at det er få enkeltpersoner som har gjort feil denne gangen.

- Mener du at Bakke bør fortsette som talsmann for Klanen?

- Jeg har stor tro på at Klanens styre håndterer den saken godt, så får vi vente og se hva utfallet blir, sier Breen.

Klanen-medlemmenes oppførsel på Brann Stadion vil legges fram for klubbens styre, når det lykkes Vålerenga og Brann å få fram nok fakta om saken.

UAKSEPTABELT: Breen har sendt et beklagelsesbrev til Brann, og også bedt om hjelp til å finne synderne.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
UAKSEPTABELT: Breen har sendt et beklagelsesbrev til Brann, og også bedt om hjelp til å finne synderne. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer