Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vålerenga seriemester

Enga er best på isen også.

(Dagbladet.no:) På tirsdag kunne Vålerenga sikret seriemesterskapet i ishockey hjemme mot Stavanger, men da rotet de bort muligheten. Det gjorde ikke Oslo-klubben i dag.

Enga trengte før kveldens kamp bare ett poeng for å sikre mesterskapet én serierunde før slutt.

Det klarte de. Kampen i Sarpsborg endte med Vålerenga-seier 3-2 etter straffeslag.

Etter dagens resultater hadde Enga faktisk blitt seriemester med tap også. Trondheim tapte nemlig 3-4 etter straffer hjemme mot Frisk Asker.

Dette er Vålerengas 25. seriemesterskap.

Tok ledelsen tidlig

Og alt gikk etter oppskriften, i alle fall i begynnelsen, da Øystein Olsen satte inn pucken etter bare drøye sju minutter. Den tilreisende Klanen (som denne gangen var delt i to siden en del hadde reist til Trondheim for å se fotball), kunne juble høyt, melder NTB.

Da Vladimir Machulda satte pucken i mål etter 17 minutter ble det enda mer jubel, men deretter så det ut til at spillerne nærmest slappet av og tenkte at mesterskapet var i boks.

Men i ishockey spilles det tre perioder. Sparta kontret effektivt da det gjensto bare 15 sekunder av første periode, og det sto 2-1 etter de første 20 minuttene.

Annen periode var heller ikke blitt gammel før Sparta utlignet og øynet håp om å stikke kjepper i hjulene for Vålerenga, men etter en målløs tredje periode ble det til slutt Vegar Barlie som satte den avgjørende straffen i mål på overtid og sørget for det nødvendige poenget til Vålerenga.