TIL VIF: Sparta Sarpsborgs Andreas Stene er klar for Vålerenga neste sesong, etter to sesonger i østfold. Dermed har Vålerenga styrket seg med en norsk landslagsspiller. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB Scanpix
TIL VIF: Sparta Sarpsborgs Andreas Stene er klar for Vålerenga neste sesong, etter to sesonger i østfold. Dermed har Vålerenga styrket seg med en norsk landslagsspiller. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB ScanpixVis mer

Vålerenga signerte landslagsspiller

Forsterker etter tapet i NM-finalene.

(Dagbladet): Vålerenga ishockey tapte 2-4 i kamper i NM-finalene mot Stavanger Oilers, men ligger ikke på latsiden i kampen for å styrke laget foran neste sesong.

Nå har de hentet landslagsspilleren Andreas Stene (23) fra Sparta Sarpsborg.

VM-spiller
Stene er for tiden i Tsjekkia med A-landslaget, som spiller treningskamp mot tsjekkerne i dag og i morgen, som del av oppkjøringen i ishockey-VM i Minsk i Hviterussland i mai.

Stene er opprinnelig Oslo- og vålerengagutt, men har spilt for Sparta Sarpsborg de to siste sesongene. Denne sesongen noterte centeren seg for 34 poeng på 45 seriekamper, og fire poeng på fem sluttspillkamer.

- God utvikling
- Andreas er en ekte vålerengagutt, som det er godt å få tilbake til klubben. Han har utviklet seg bra de siste årene, så han er en god forsterkning for oss, sier VIF-direktør Jan Tore Kjær til Dagbladet.

Som Dagbladet skrev i slutten av mars, så gikk kontrakten til hele 175 spillere i norsk elitesserie i ishockey ut etter denne sesongen.

Eliteserieklubbene har dermed en stor jobb foran seg med å komponere mannskapet for neste år.

Mister Olden?
Vålerenga håper å beholde alle spillerne i troppen som avsluttet sesongen, men ni av spillere har foreløpig ikke signert for neste sesong.

Etter det Dagbladet vet er Sondre Olden en av spillerne som kan forsvinne fra laget.

Han legger ikke skjul på at han kan tenke seg videre i karrieren, og flere svenske klubber skal ha 21-åringen i kikkerten.