Vålerenga sjanseløse i Wien

Må slå Austria med tre mål hjemme.

(Dagbladet.no): Uefa-cupen 1. runde, 1. kamp: Austria Wien - Vålerenga 2-0.

Vålerenga gikk defensivt ut på bortebane i den østerrikske hovedstaden, og holdt Austria på avstand en god stund.

Etterhvert kom imidlertid hjemmelaget til flere gode sjanser, og fire minutter før pause lurte Sanel Kuljic seg inn mellom Vålerenga-stopperne og fikk en fot på ballen.

Arni Gautur Arason, som hadde reddet Vålerenga ved et par anledninger allerede, måtte gi retur. Den eneste spilleren som fulgte opp var Kuljic selv, som kjempet ballen i mål. 

Vålerenga kom friskere i gang etter pause, og fikk flyttet opp spillet, men 17 minutter inn i omgangen lagde Dan Thomassen frispark rett utenfor 16-meteren.

23 år gamle Andreas Lasnik fant en åpning mellom Thomassen og Jarl Andre Storbæk som begge hoppet opp med ryggen til i Vålerenga-muren. En dekket Arason klarte ikke å stoppe ballen selv om den kom innen hans rekkevidde.

Vålerenga klarte ikke å skape stort offensivt i det hele tatt, og fullførte dermed en svak norsk kveld i Uefa-cupen som startet med Branns hjemmetap mot Club Brugge.

0-2 borte gir Vålerenga et dårlig utgangspunkt foran hjemmemøtet 4. oktober. Uten bortemål fra i kveld, må Vålerenga vinne 2-0 for å få ekstraomganger, eller med tre mål om Austria scorer på Ullevaal.

1-0: Sanel Kuljic krangler inn ballen foran Arni Gautur Arason. Foto: AP/Scanpix
1-0: Sanel Kuljic krangler inn ballen foran Arni Gautur Arason. Foto: AP/Scanpix Vis mer