NESTENSKRELL: Skeid og målscorer David Tavakoli var tre minutter unna å sende Godset hjem til Drammen med en cup-exit i bagasjen. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
NESTENSKRELL: Skeid og målscorer David Tavakoli var tre minutter unna å sende Godset hjem til Drammen med en cup-exit i bagasjen. Foto: Vidar Ruud / NTB ScanpixVis mer

Andre runde i cupen 2017

Vålerenga slapp med skrekken etter straffekonk mot Kråkerøy

Og cupskrell for Sandefjord da Ørn Horten ble for sterke.

(Dagbladet): Andre runde i cupen har ofte vist seg som en vanskelig runde for topplagene i Norge, der minst et av eliteserielagene tabber seg ut mot svakere motstand.

Slik ble det også i dag.

Sandefjord gikk på en smell da de røk ut mot tredjedivisjonslaget Ørn Horten. Ørn vant til slutt 3-1 etter en flau forestilling av Lars Bohinens menn.

- Ørn vant fortjent, det er det ingen tvil om. Jeg tok ut feil lag. Det er den rene sannheten. Det kostet oss et avansement, sa Bohinen til NTB.

- Det var ikke undervurdering. Det går på at jeg tok ut feil lag i forhold til omstendighetene, men vi må spare spillere. Vi er i slutten av et hektisk kampprogram, og kampen mot Odd til helgen er viktigere isolert sett, fortsatte SF-treneren.

Vålerenga ledet komfortabelt 2-0 borte mot Kråkerøy, men slapp østfoldingene inn i kampen igjen med 2-2 på Fredrikstad Stadion, mens Molde lå under mot Hødd helt til det gjensto fem minutter av kampen.

Da utliknet Amang for Molde før Etzaz Hussein sikret seieren til Molde på overtid. Vålerenga klarte derimot ikke å bikke kampen i sin favør i ordinær tid.

To til ekstraomganger

Dermed ble det ekstraomganger på Vålerenga og Strømsgodset mot henholdsvis Kråkerøy og Skeid.

Godset lå under for andredivisjonslaget Skeid til det gjensto tre minutter av ordinær tid. Da scoret Bassel Jradi for drammenserne og sørget for ekstraomgangene.

Der tok det bare fem minutter før Godset hadde parkert Tom Nordlies menn. Først scoret Pontus Engblom før Jradi økte til 4-2.

Godset slapp med skrekken, og karret seg videre i likhet med de fleste andre divisjonskollegene sine.

- Vi fortjente å vinne kampen til det gjensto fem minutter. Vi er totalt sett bedre enn Godset. Divisjonsforskjellen var ikke tydelig i det hele tatt, sa Skeid-trener Tom Nordlie til NTB.

- Drømmetreffet fra Engblom tidlig i ekstraomgangene gjorde det hele til en transportetappe og lufta gikk litt ut av ballongen. Vi fikk en psykisk knekk da Godset scoret så tidlig i ekstraomgangene, fortsatte Nordlie.

Skullerud dom over Skeid var slik:

- Skeid er et av de bedre lagene i 2. divisjon. Det ble en svært jevn kamp mot et svært god annendivisjonslag. De fikk ledelsen, inspirasjon og energi av det tidlige målet. Det gjorde det vanskeligere for oss, sa SIFs trener.

Vålerenga gikk til slutt også videre, men ikke uten dramatikk.

Ekstraomgangene ble til straffesparkkonkurranse, og der så det stygt ut før Vålerenga.

Først bommet Herman Stengel på Vålerengas første straffe.

På Vålerengas tredje straffe bommet Jonatan Tollås Nation, og Kråkerøy hadde alle tiders mulighet til å slå ut eliteserielaget.

Men hjemmelaget bommet på de to siste straffene, og dermed kunne Ghayas Zahid og Enar Jääger sikre avansementet.

Komfortable seire

Sogndal sleit også lenge med Raufoss, men Espen Næss Lund sendte bortelaget foran ti minutter før slutt. Kampen endte 2-0 til Sogndal.

Lillestrøm kom under mot Brumunddal allerede etter tre minutter, men snudde kampen og vant til slutt 3-1.

Aalesund, Tromsø og Brann vant alle komfortable seire mot henholdvis Byåsen, Finnsnes og Lysekloster.

Både Sarpsborg 08 og Odd sleit med å slå Moss og Pors, men kom seg videre til slutt.

Kristiansund, Rosenborg og Haugesund vant enkelt sine kamper mot Verdal, Vard Haugesund og Tynset.

I morgen spiller Stabæk og Viking sine andrerundekamper.