Vålerenga slått ut av ti Helsingborg-spillere

- Klart årsverste, sier Petter Myhre.

(Dagbladet.no): Vålerenga-Helsingborg 1-2.

Vålerenga tok ledelsen tidlig i Royal League-kvartfinalen på Bislett i kveld. Og da Helsingborg ble redusert til ti mann rett før pause, så det ut til å gå mot semifinale.

Men Vålerenga slapp svenskene inn i kampen, og tapte til slutt mot et hardt kjempende bortelag.

- Jeg er veldig skuffa. Vi blir spilt ut av ni mann, og det er for dårlig, sier Vålerenga-trener Petter Myhre til TVNorge.

- Årsverste

Han likte ikke at gutta ikke evnet å presse høyt og true rommet bak Helsingborg-forsvaret slik de hadde blitt enige om på forhånd.

- Vi har en lang vei å gå. Hvis du dømmer etter denne enkeltkampen har vi en veldig lang vei å gå. Dette var klart årsverste fra vår side, sier Myhre.

Ti minutter inn i kampen spilte Daniel Fredheim Holm gjennom Glenn Roberts, som lurte helt på grensa mot offside. Dommeren lot helt korrekt tvilen komme det angripende laget til gode, og Roberts plasserte ballen under Helsingborg-keeper Daniel Andersson.

SCORET: Men Glenn Roberts\' ledermål var ikke nok for Vålerenga - selv om de fikk spille en hel omgang i overtall mot Helsingborg. Foto: Scanpix
SCORET: Men Glenn Roberts\' ledermål var ikke nok for Vålerenga - selv om de fikk spille en hel omgang i overtall mot Helsingborg. Foto: Scanpix Vis mer

På overtid i første omgang fikk Helsingborg Babis Stefanidis utvist. Svensken hadde allerede gult kort, og fikk sitt etter å ha protesterte på at han ikke fikk frispark i duell med Allan Jepsen.

TV-reprisen av situasjonen kunne tyde på at spillerne støtte knærne sammen, så selv om Helsingborg-spilleren ikke anstrengte seg for å holde seg på beina, fortjente han i alle fall ikke gult kort for filming.

Raknet helt

Vålerenga klarte ikke å utnytte overtallet, og ti minutter før slutt utliknet Helsingborg-debutanten Fredrik Olsson etter at han ble spilt fri bak Vålerenga-forsvaret.

Tre minutter seinere tok Helsingborg også ledelsen. En halvklarert corner ble banket inn i feltet igjen. Rett foran keeper Øyvind Bolthof sto Helsingborgs Olivier Karekezi. Jarl André Storbæk sto også der, men gjorde ikke annen nytte for seg enn å oppheve en mulig offside på Karekezi, som kunne styre inn 1-2.

Dermed kan fem Vålerenga-spillere gjøre seg klare til tur med landslaget til Manchester neste uke, dersom de holder seg friske.

Flere Vålerenga-spillere er influensaplaget om dagen, blant annet landslagsuttatte Christian Grindheim og Jan-Derek Sørensen som ikke spilte i kveld.

Vålerenga slått ut av ti Helsingborg-spillere