Vålerenga slet seg videre

Men Espen «Shampo» Knutsen var skuffet.

Vålerenga spilte seg til semifinale i NM-sluttspillet i ishockey med fire strake seirer over Furuset, men trener Espen «Shampo» Knutsen var skuffet over spillernes prestasjoner fredag.

Vålerenga måtte slite seg til seier i fredagens kamp, men vant til slutt 5-3.

- Jeg tror at alle skjønner at vi må opp noen hakk hvis vi skal gå videre fra semifinalen, sa Vålerenga-trener Knutsen til NTB.

Voldsomt VIF-press

Gjestene Furuset tok ledelsen i 1. periode etter scoring av Jonas Olsson, til tross for voldsomt Vålerenga-press. 2. periode var ikke særlig lystig for Knutsen og co. Selv om vertene kjempet seg tilbake to ganger, sørget Espen Olsen Lie for 3-2-ledelse til Furuset.

- Vi var ikke bra i dag. Jeg synes vi gjør en god 1. periode hvor vi presser og presser, men får ikke pucken i mål. Vi blir litt stresset i 2. periode, og gjør mye feil og får mange dumme utvisninger, sa «Shampo».

Stavanger feilet

I siste periode kom imidlertid Vålerenga tilbake på rett spor igjen. Lars Erik Lund utlignet med sitt annet mål for kvelden, og i løpet av kampens siste seks minutter sørget Aleksander Nervik og Øystein Olsen for 5-3-seier.

VIDERE: Kenneth Larsen og de andre VIF-spillerne kunne i kveld juble over avansement i NM-sluttspillet i ishockey. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX
VIDERE: Kenneth Larsen og de andre VIF-spillerne kunne i kveld juble over avansement i NM-sluttspillet i ishockey. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX Vis mer

Stavanger hadde også muligheten til å ta seg videre fra kvartfinalen, men feilet hjemme mot Comet. Haldenserne vant 4-3 etter forlengning. Der står det 3-1 i Stavangers favør etter fire kamper.

I de to andre sluttspillkampene er det fortsatt spenning. Frisk Asker tapte 1-4 hjemme mot Sparta Sarpsborg, mens Storhamar vant 5-3 hjemme mot Stjernen. Dermed står det 2-2 etter fire kamper i begge kvartfinaleoppgjørene.

(NTB)