Vålerenga slo den svenske seriemesteren

Perfekt start i Royal League på Bislett.

(Dagbladet.no): Vålerenga-Elfsborg 2-1.

Vålerenga fikk et hyggelig gjensyn med sin gamle hjemmebane Bislett, som bød på glimrende, grønt underlag midt i november. VIF-gutta var mer variable i kvaliteten, men reddet hjem tre poeng i sin Royal League-åpning i dag.- En sterk prestasjon på en middels dag, oppsummerte Vålerenga-trener Petter Myhre til VIF-TV.

Han var spesielt fornøyd med at laget scoret to mål mot Elfborg, som bare slapp inn 19 på 26 serierunder på veien mot gullet i Allsvenskan i år.

- Mulig sjølmål

Morten Berre scoret det første målet for Vålerenga etter 19 minutter med Elfsborg-dominans. Deretter overtok Vålerenga føringen, og gikk til pause med 2-0 etter at Ronny Johnsen kranglet inn et mål rett før halvtid.

- Det er mulig det var et sjølmål. Jeg tror faktisk den hadde gått utenfor. Men mål er mål, gliser Johnsen som fortsatte sin gode fotballhøst med en ny solid kamp.

Straffemiss

Freddy dos Santos hadde sjansen til å øke til 3-0 på straffe tidlig i andre omgang etter at Glenn Roberts ble felt. Det løse skuddet ble imidlertid en smal sak å stoppe for Elfsborg-keeper Johan Wiland som satset på riktig hjørne.

KUNNE PUNKTERT: Men Freddy dos Santos\' løse straffe ble en lett jobb for Elfsborg-keeper Johan Wiland. Foto: Scanpix
KUNNE PUNKTERT: Men Freddy dos Santos\' løse straffe ble en lett jobb for Elfsborg-keeper Johan Wiland. Foto: Scanpix Vis mer

Elfsborg reduserte på et godt skudd fra Mathias Svensson i det 59. minutt, og presset på for utlikning, men reiser hjem til Sverige uten flere poeng enn de tre de fikk da de vant 4-0 over AIK i sin første Royal League-kamp sist søndag.

- Vi var bedre i andre omgang, og jeg synes vi fortjente ett poeng, sier Stefan Ishizaki, som ble seriemester med Vålerenga i fjor og med Elfsborg i år.

LEDERMÅLET: Etter at Elfsborg åpnet klart best, scoret Morten Berre 1-0 på dette skuddet, og Vålerenga overtok føringen fram til pause.