Vålerenga slo Glimt

Vålerenga slo Bodø/Glimt 1-0 i serieåpningen. Jørgen Jalland ble matchvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jørgen Jalland brukte hodet etter 66 minutters spill på Ullevaal tirsdag, og Vålerenga fikk seriestarten laget ønsket seg.

David Brocken slo en perfekt corner fra høyre, Jalland steg til værs etter et innøvet trekk og satte ballen vakkert i mål. Det holdt til seier 1-0 mot fjorårets sølvvinner Bodø/Glimt, og kampen sett under ett var det en fortjent seier.

Jørgen Jalland forsøkte en tilsvarende heading etter corner før pause, men da gikk ballen langt utenfor. Den nevnte avslutningen dobbelt så mange minutter senere var det vesentlig bedre klasse over.

Nå venter pressede Lyn i lokalderby mandag. De neste dagene er det trolig bare fans på østkanten som gleder seg til det oppgjøret.

Kjempetreff

Bodø/Glimt var minst dårlige og mest presise i pasningsspillet den første halvtimen på Ullevaal, men ingen kan påstå det var særlig underholdende fotball. Trond Fredrik Ludvigsen hadde omgangens største og eneste skikkelige sjanse etter 16 minutters spill.

22-åringen avanserte mot hjemmelagets 16-meter, tittet opp og skrudde ballen i en pen bue rundt VIFs nye keeper Pa Dembo Touray. Ballen traff undersiden av tverrliggeren og spratt ut igjen.

Etter hvert torde et i utgangspunktet forsiktig og baktungt hjemmelag å prøve seg mer helhjertet, men tungt skyts kunne det ikke kalles. Oslo-laget spilte seg greit fram til 30 meter, men derfra og inn ble angrepskvartetten for spinkel.

Særdeles tekniske Ardian Gashi, uferdige Daniel Fredheim Holm, upresise Freddy dos Santos og puslete Morten Berre satte stadig vekk Glimt-forsvaret på prøver, men det ble med noen spede skudd- og halvhjertede gjennombruddsforsøk før hvilen.

Kjølner farligst

VIF skjerpet seg noe i annen omgang, men foruten scoringen var det Fredrik Kjølner i Glimt-forsvaret som skapte den farligste sjansen mot eget mål da han headet ballen forbi en utrusende Tor Egil Horn etter 70 minutter.

Freddy dos Santos rakk bare nesten ballen før den rullet over dødlinjen.

Bodø/Glimt viste tendenser i starten, men må heve seg betraktelig hvis forventningsstempelet om øvre halvdel skal innfris. Olav Råstad var sterk sentralt og hadde god kontroll defensivt, men Stig Johansen fikk sjelden innlegg å jobbe med på topp.

Det så ut som om Glimt savnet kreativiteten til Runar Berg, som sonet en kamps karantene for fjorårets røde kort.

Så da slo Vålerenga Glimt for første gang siden 1979, og det 14. oppgjøret i Oslo endte med VIFs annen seier. Ti tidligere kamper i hovedstaden har endt uavgjort og to med Glimt-seier.

Vi fulgte kampen direkte!

(NTB/Dagbladet.no)

GOD GASHI: Ardian Gashi imponerte for Vålerenga, som slo Glimt 1-0. Foto: Eirik H. Urke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer