Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vålerenga slo Storhamar på straffer

Men Hamar-laget spilte best.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vålerenga måtte ty til straffer for å slå erkerival Storhamar 4-3 da den 8. serierunden i eliteserien i ishockey ble avsluttet i kveld.

Fram til straffekonkurransen var det gjestene fra Hamar som hadde vært best og fortjent alle tre poengene, nå ble det bare ett.

Canadiske Greg Barber sto for Storhamars tre mål, og det syntes lenge å bli avgjørende. Han utnyttet først to overtallsspill til å gjøre 1-0 og 2-0 for de gule og blå, så utnyttet han en feil av VIF-backene på offensiv blå line og scoret sikkert alene med keeper i 2. periode.

Vålerenga viste solid styrke ved å komme tilbake mot slutten av kampen. Anders Fredriksen reduserte til 1-2 i 2. periode, mens Øystein Olsen og Mathias Trygg satte inn de to siste scoringene som reddet poeng i siste periode.

Vålerenga måtte ta i bruk sin svenske sisteskanse Björn Bjurling et par uker tidligere enn forventet etter at lagets fjerdemålvakt denne sesongen ble skadd søndag. Bjurling hadde ennå ikke fått trent seg tilbake i kampform, og 26-åringen virket litt «rusten» etter at han fikk en puck i øyet like før seriestart.

Han var likevel solid nok og viste at han kan bli en nyttig mann for regjerende NM-vinner Vålerenga. I straffekonkurransen reddet han de fire forsøkene fra Storhamar.

Med poenget på Jordal økte Storhamar likevel tabelledelsen til to poeng på Stavanger Oilers.

(NTB)

BEST, MEN TAPTE: Storhamars Steffen Thoresen setter inn et mål bak Vålerenga-keeper Björn Bjurling. VIF vant kampen på straffeslag.