Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brann-Vålerenga 0-0

Vålerenga slukket Brann: Serielederne målløse av banen for første gang i år

Nesten ingen målsjanser da Brann møtte Vålerenga. - Begge lag spilte en perfekt forsvarskamp, sier Brann-kaptein, Vito Wormgoor.

TETT OG TØFT: De store sjansene uteble mellom Vålerenga og Brann. Dueller var det nok av. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
TETT OG TØFT: De store sjansene uteble mellom Vålerenga og Brann. Dueller var det nok av. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
  • Brann-Vålerenga 0-0 (0-0)

BERGEN (Dagbladet): Det ble broderlig deling mellom øst og vest i en sjansefattig kamp i Bergen.

- Det er ikke sikkert alle på tribunen er enig, men dette var en god 0-0-kamp. Vi er fornøyd med at vi holdt nullen, men selvsagt er vi alltid skuffet over at vi ikke dro dette i land, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Dette ble en kamp hvor begge lags midtstoppere ryddet unna det meste som kom av småfarligheter i hver sin ende av banen.

- Vi visste det kom til å bli en tøff match, med mange fysiske spillere. Det ble litt som vi håpet det skulle bli. Vi fikk kampen litt inn i vårt spor og frustrerte dem, sa Jonatan Tollås Nation til TV Norge etter kampen.

Branns Vito Wormgoor og Vålerengas Felipe Carvalho var de to beste spillerne i denne kampen.

- Vi visste fra før at Vålerenga er et godt lag. Det kunne bikket begge veier. Uavgjort er kanskje greit, sier Sivert Heltne Nilsen, som tidligere har spilt i Vålerenga.

Første kamp uten mål

Kampen ble ikke den festen 12 000 tilskuere hadde håpet på.

Bergenserne har vært bortskjemt med flere gode hjemmekamper med høy underholdningsfaktor, men i dag var Vålerenga for aggressive og for solide bakover på banen.

Dette var den første kampen i årets eliteserie hvor serielederne måtte gå av banen uten mål.

- Det var en tøff kamp som kunne gått begge veier. Vi burde kanskje scoret ett mål, men det var en god 0-0-kamp, med to lag som var gode til å forsvare seg, sier Brann-trener Lars Heltne Nilsen.

- En god fotballkamp. Gjør du enkle feil her, så blir du straffa. Det gjør ingen av lagene i dag, og da blir det 0-0, sier VIF-trener Ronny Deila.

Få sjanser

Første omgang ble et langt gjesp for hjemmepublikummet som er vant til å se Brann score mål. Få sjanser, men desto mer kriging og frispark.

Typisk for de første 45 minuttene var at den største målsjansen var et sleivspark fra Vålerengas Felipe Carvalho, som gikk i stangen bak egen keeper.

Brann hadde kontrollen første del av første omgang, mens Vålerenga tok over halvveis.

Litt mer fart etter pause

Etter hvilen ble det litt mer tempo i kampen, men målsjansene uteble. Begge lag vekslet mellom å ha føringen i kampen.

Nærmest scoring var Sam Johnson, som var nære på å heade ballen i mål fra kort hold i det 66. minutt. Men Vålerengas toppscorer fikk ikke nok kraft bak hodestøtet.

Brann prøvde seg med en spurt de siste 15 minuttene, men det ble med halvsjansene. Vålerenga var gode i kveld. Brann greide dermed ikke å varte opp med den festfotballen de tidligere i vår har stått for hjemme på egen stadion.

Men alt i alt; poengdeling i Bergen var et rettferdig resultat.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media