Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2018

Vålerenga snudde kampen på sju minutter da de vant over ODD

Den tidligere Vålerenga-spilleren, Bilal Njie, sendte sine nye lagkamerater i ledelsen. Det holdt i sju minutter før kampen var snudd til fordel for hjemmelaget.

HJEMMESEIER: Vålerenga snudde kampen i løpet av noen minutter og vant over Odd på hjemmebane. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
HJEMMESEIER: Vålerenga snudde kampen i løpet av noen minutter og vant over Odd på hjemmebane. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Vålerenga–Odd, 2-1

(Dagbladet): Odds ballklubb var et av Eliteseriens dårligste bortelag forrige sesong med bare to seirer av 15 mulige. Vålerenga på sin side tapte bare tre av 15 kamper på hjemmebane i fjor.

Odd tapte serieåpningen i Skien mot Haugesund, mens Vålerenga tok en tøff borteseier i Kristiansund.

I kveld skulle gjestene få mulighet til å starte årets bortestatistikk på en god måte på et glissent Intility Arena.

Målløs omgang

Fire minutter var spilt da Vålerenga kom til en stor sjanse da Simen Juklerød fikk slått inn i feltet. Odds Vegard Bergan sleit med å få klarert ballen. Sam Johnson fikk plukket den opp og avsluttet på mål, men Rossbach leverte en kjempejobb i Odd-målet.

Vålerenga hadde mye ball i starten av kampen, men kom ikke til de største sjansene.

Odd lå lavt de første ti minuttene og skapte ingenting, men etter 11 minutter fikk Odd frispark utenfor 16. meteren da Thomas Grøgaard ble felt. Espen Ruud fikk slått inn i feltet, men dommeren blåste av frisparket til fordel for keeper.

Vålerenga fortsatte å presse og etter 15 minutters spill ble Johnson spilt igjennom, men fikk en litt for skrå vinkel i det han skulle skyte og ballen ble enkelt tatt av Rossbach.

Odd ble spilt veldig lave i starten og hadde mer enn nok med å forsvare seg. Skienslaget scoret bare 27 mål på 30 kamper i fjor, og hentet inn Torgeir Børven i håp om at han skulle finne fram gamle takter.

Det gikk tid mellom hver gang gjestene var frampå på vertenes banehalvdel, men Odd fikk vist seg fram på et par hjørnespark og kom mer og mer inn i kampen på slutten av omgangen.

I det 34. minutt kom omgangens største sjanse da Johnson fikk et innlegg av Nouri rett foran Rossbach, men treffer ikke klart og ballen går så vidt utenfor.

Lagene gikk til målløst til pause etter en omgang uten de helt store sjansene.

Straffemiss

Kun tre minutter hadde gått ut i andre omgang da Vålerenga fikk straffe da Jone Samuelsen felte Chidera Ejuke. Simen Juklerød skøyt et svakt straffespark rett på mål som ble reddet av Odd-keeperen.

Odd hang mer med i andre omgang, og etter 57 minutt satt den for gjestene. Børven vant duellen mot Larsen Kwarasey etter en corner og fikk sendt ballen til Njie som stanget inn 1-0 ledelse til gjestene.

Et par minutter seinere utliknet hjemmelaget idet Jonatan Tollås Nation stanget ballen inn i mål.

Det skulle ikke ta lang tid før Oslo-laget tok ledelsen i kampen.I det 64. minutt fikk Juklerød i offside trillet ballen foran mål idet Johnson kom på løp. Vålerengas nummer ti hadde få problemer med å sette ballen i mål. Dermed hadde Vålerenga snudd kampen i løpet av noen få minutter.

Vålerenga hadde det lille overtaket i andre omgang, men Odd kjørte mer og var mer villige til å gå på kontringer. Dermed ble det et større tempo i andre omgang enn i første omgang.

Spillet bølget litt fram og tilbake med sjanser til begge lag på slutten av omgangen. Vålerenga hadde et par sjanser helt på slutten, men klarte ikke å finne nettmaskene. Dermed endte kampen 2-1 til hjemmelaget.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!